Vôňa dreva, čaju a šumiaceho lesa . ..

5. júla 2020, cudzinec, Nezaradené

Tak málo nám stačilo,aby sme boli kedysi spokojní.Nie tak dávno,pretože desiatky rokov neznamenajú v čase ľudstva vôbec nič.

Doba mamonu vzala všetko,čo malo nejakú hodnotu.Tatranské lesy padli najprv za obeť živlu a dielo skazy dokonali nenásytnosť developerov a ich politické krytie.Pretože bez politického krytia by dnes vyzerali Tatry úplne inak.

Doba sa kruto zmenila.Ľudia sú nenásytní,často závistliví … a čo je najhoršie,sú nepriateľmi pravdy – majú z nej väčší strach než v dobe,ktorej sa hovorilo diktatúra.Za hrsť centov zaprú všetko a všetkých.A nenávidia tých,ktorí sa dokážu vzoprieť.Nečudo,že sa dnes vydáva za úspech aj upratovanie chlieva,ktorý vôbec nemusel vzniknúť.A stačilo pritom tak málo – nepchať hlavu do piesku a netváriť sa – toto sa nás netýka.

Nikto nemá štyri zadky,aby vedel použiť naraz štyri autá.A nikto si nevezme majetok v poslednej sekunde svojho bytia.Akosi sme zabudli na to,čo nás robilo ľuďmi … obyčajné malé radosti,ktoré urobili život krajším ako akákoľvek honba za mamonom …