Tolerancia ? Nedajte sa vysmiať . ..

29. júla 2020, cudzinec, Nezaradené

Ak chcete vyjsť v ústrety príslušníkom menšiny,prichystajte si aj plný mešec peňazí.

Ak je pravda o správaní členov menšín prejavom netolerancie,o čom vypovedá nižšie uvedený zoznam škôd,ktoré spôsobili naivnému prenajimateľovi jeho nájomníci

  1. Ukradli všetky žiarovky,kábel od satelitu a elektrické zásuvky
  2. Na plávajúcej podlahe zhášali cigarety
  3. Úplne nový sporák je zrelý na smetisko,keďže v rúre na pečenie bola niekoľkocentímetrová vrstva masti a hnijúce zbytky potravín
  4. Spotreba vody a elektrickej energie násobne stúpla,pretože miesto dvoch osôb sa v byte často zdržiavali aj desiati

Zlatým klincom bola návšteva polície v prenajatom byte,pretože niektorí “návštevníci” boli na zozname hľadaných osôb,a iní sa podieľali na rôznej trestnej činnosti v najbližšom okolí – vykrádaní bytov,pivníc či automobilov.

Mnohí si povedia – jeho chyba.Možno.Ale je to aj ilustrácia toho,ako sa míňa účinkom “snaha” štátu o zaradenie členov danej menšiny do spoločnosti.Asi vrcholom drzosti týchto nájomníkov bolo vykrikovanie o ich právach,keď ich prenajímateľ požiadal,aby sa správali slušne.

Nie,nie je možné menovať menšinu,z ktorej “nájomníci” pochádzali.To by už mohol byť prejav intolerancie.

Je však smutné,koľko priestoru a pochopenia sa má dávať tým,ktorí sa nevedia správať ako ľudia.Je nepochopiteľné,koľko finančných prostriedkov končí v nezmyselnej pomoci ľuďom,ktorí pohŕdajú všetkými pravidlami civilizovanej spoločnosti.

Ak sa však niekedy a niekto pýta,prečo sa dostáva od ľudí sluchu rôznym ľuďom s extrémnymi postojmi,nech sa oboznámi s osudmi tých,ktorí sa správali ku každému – ako k seberovnému.