Gašparko . . .

29. decembra 2020, cudzinec, Nezaradené

Za detských čias by spomenuté slovo padlo na adresu toho,ktorý sa zúfalo snaží o odvolanie z funkcie premiéra.Preto posiela urážky na všetky možné strany a dúfa,že niekto konečne pochopí.

Spomenuté slovo by zrejme kedysi padlo aj na adresu tých,ktorí naivne veria,že chcel niekedy dobre národu.Nie – vždy chcel prospech len pre seba.Kto o tom pochybuje,môže bádať na internete a hlavne si pripomenúť,ako sa nakladalo s financiami za volebný výsledok,akú reálnu podobu má “hnutie”,ktoré založil a koľko ľudí ho rýchlo opustilo.Obvykle sa to dalo vyjadriť slovami – skoro všetci.

A čoskoro to bude mať rovnaký vývoj.S bláznami či zákernými ľuďmi sa spolupracovať nikdy nedalo.A ak áno,tak len nakrátko … a spojenie bolo vždy účelové.Čo na Slovensku platí hlavne v prípade vládnych koalícií,a rôznych politických podvodov – jednou z ukážok sú nezávislí poslanci,zastupujúci neexistujúce subjekty.

Búrka nevôle s hlasovaním “nakazených” o predlžovaní núdzového stavu nemá konca kraja … a pritom je to také jednoduché – však aj v dávnej minulosti ľudstva mocným tohoto sveta nevadilo nič – dokonca ani malomocenstvo …

Stručne povedané,alebo na záver – je úplne jedno,či bude koalícia vedená bláznom/zákerným človekom,alebo ho nahradia zbytky koalície,ktorej predtým bláznovstvo či zákernosť nevadili,lebo mohli byť pri moci.Nikdy to nebude o národe a jeho potrebách.Nikdy to nebude o úcte k národu.Nikdy to nebude o rešpektovaní všetkého,čo symbolizujú slová národ a vlasť.Nikdy to nebude o slušnom a právnom štáte.

Koľko úcty má k národu a vlasti ústavný činiteľ,ktorý vyvesí na verejnom mieste pred sviatkami blahoželanie v štýle “Merry Christmas”,hoci je to na Slovensku ? Skúste si predstaviť,že by americký prezident blahoželal svojmu národu – v čínštine alebo ruštine ?

A ešte niečo – pokojne pohŕdajte kotlebovcami,ale v jednom majú pravdu – Slovensko je v područí ľudí,ktorí nemajú žiadnu úctu k štátu i národu,a verejné funkcie (vrátane ústavných) sú pre nich len výnosným zdrojom obživy … a predajú sa najvyššej ponuke.