Samovražda nie je streľba z praku, ale tragédia v každom prípade !

13. februára 2021, cudzinec, Nezaradené

Pribudla ďalšia obeť v radoch stíhaných pre podozrenia z korupcie a iných trestných činov.Tentoraz je obeťou svedok,ktorý vypovedal aj proti M.Lučanskému.

Zvrhlosť diskusie,aká sa strhla pod aktuálnym článkom na portáli Aktuality.sk len dokazuje,aký je skutočný potenciál voličov súčasnej koalície a jej vodcu.Primitívne a bezohľadné príspevky na úrovni duševne chorých ľudí,inak sa to nedá pomenovať.

Počet samovrážd v súvislosti s hľadaním „spravodlivosti“ sa akosi zvyšuje.Dokonca aj medzi tými,ktorí mohli na základe svojich výpovedí počítať s miernejšími trestami.Čo je naozaj v pozadí takého rozhodnutia,akým je samovražda ?

Pud sebazáchovy je najsilnejším pocitom ktoréhokoľvek ľudského tvora.A na rozhodnutie o ukončení života treba vnútornú silu.Jednou vecou je uvažovanie o takomto kroku,niečím iným je naplnenie tejto úvahy.

Samovražda nie je streľba z praku ! Je to tragédia.A hoci súhlasím s názorom,že oveľa viac sily treba na prežitie nečakaných a ťažkých životných situácií,treba sa nad rastúcim počtom obetí,ktoré sú trestne stíhané,aj zamyslieť.Niečo nie je v poriadku.A aj keby išlo o zúfalý krok v snahe o záchranu majetku pred jeho konfiškáciou (ako naznačujú v mnohých diskusiách),aj tak treba podobnému konaniu brániť všetkými možnými prostriedkami.

Pokiaľ nepadne právoplatný rozsudok,je každý nevinný.A tak,ako sa dá tvrdiť,že niekto spáchal samovraždu,lebo nezvládol ťarchu viny,dá sa aj tvrdiť niečo iné.Napríklad – nezvládol neustály nátlak,aby (možno krivo) vypovedal voči tým,ktorých by súčasná vládna moc chcela vidieť za mrežami.Všetko je len otázkou uhla pohľadu.A nič na tom nemení ani fakt,že nejeden politik by sa dokonale vynímal za mrežami niektorej väznice.