Jedinečná šanca prezidentky, aby ukázala rebríček svojich hodnôt . . .

22. marca 2021, cudzinec, Nezaradené

Zvedavo som čakal,čím podmieni Matovič svoj odchod z kresla premiéra.Na rozdiel od naivných som nečakal,že by objavil zbytky charakteru a potichu odišiel do nenávratna.

Politická kultúra a zodpovednosť sa nenosia na Slovensku,na rozdiel od krajín,ktoré prezentujú ako svoje vzory slovenské politické špičky,kým sa sami nemajú riadiť ich príkladom.A Matovič nie je výnimkou.Charakter a morálku žiada len od iných.

V každom prípade je jeho postoj užitočný pre orientáciu voliča.Ak ostatné strany koalície prijmú hanebný návrh premiéra,mal by mať volič úplne jasno v tom,koho v žiadnom prípade nevoliť.

A dovolím si ešte niečo pripomenúť.Svojho času predstavitelia súčasnej koalície tvrdili,že odstúpenie premiéra nie je dôvod na rekonštrukciu vlády,ale naopak – na predčasné voľby.

Článok 116 ods.5 Ústavy SR hovorí,že

Ak demisiu podá predseda vlády, demisiu podá celá vláda.

Demisiou vlády dostane najlepšiu kartu prezidentka Z.Čaputová.A bude mať možnosť ukázať,aké sú jej priority – či sú to zdravie a životy slovenského národa,alebo sebecké záujmy politických strán,ktoré nedokázali nič zodpovedné urobiť ani vtedy,keď denne umierali stovky ľudí.

A aký je politický odkaz I.Matoviča ?  Dal by sa zhrnúť konštatovaním – ak nie on,tak nikto.Odkaz voliča by mal znieť tiež jasne – radšej nikto,než samozvaný spasiteľ. (s fľakatým štítom)