Tragédia spolupráce s „multifotrom“

18. februára 2022, cudzinec, Nezaradené

Pre Sulíka a spol.je najväčšou tragédiou závislosť na spolupráci s B.Kollárom a jeho rodinnou stranou.Bossovi liberálov zase unikla podstata.Napríklad infantilnosť návrhu,podľa ktorého mali ostať krajské súdy v Trnave,Žiline, a Prešove.Len hlupák by nevidel účelovosť návrhu súdnej „reformy“.

V prvom rade – ak by mali Sulík a spol.trošku súdnosti,už dávno by došlo k výmene na poste ministra spravodlivosti.Správanie ministerky po smrti M.Lučanského by viedlo k jej odvolaniu v každej slušnej krajine.Slovensko stratilo počas tejto vlády aj posledné zbytky slušnosti.

Po druhé,verejné inštitúcie majú slúžiť občanovi,nie záujmom politických strán.Ak berieme do úvahy bývalý stredoslovenský kraj,tak súd v Banskej Bystrici sa nachádzal v centre kraja a bol primerane dostupný zo všetkých končín.Ak by bol v Žiline,zbytok stredného Slovenska by ostal doslova mimo.Tým skôr,že množstvo ľudí je odkázaných na demokratickými „odborníkmi“ zdecimovanú verejnú dopravu.A nedáva logiku ani výmena Prešova za Košice.

Iste … po zrušených krajských súdoch by ostali vyslunuté pracoviská,tak o čom to vlastne točím ?

Presne o tom,čo sa stalo po „optimalizácii“ zdravotníckych zariadení.Tiež boli na začiatku prísľuby,že sa robia len nevyhnutné úpravy a skončilo to úplne inak.Z polikliník a nemocníc sa stali sprivatizované zariadenia,slúžiace na výnosný kšeft pre rôznych špekulantov.A pacienti cestujú stovky kilometrov za zdravotnou starostlivosťou … samozrejme len v prípade,ak majú na to peniaze a svoj problém prežijú.

V prípade súdov sa nejedná o nič iné,len účelové konanie.Proti reforme protestuje nielen verejnosť,ale aj samotní sudcovia.A sudcovia majú výhrady voči „odbornej“ práci ministerky prakticky od začiatku.

Áno,pre koalíciu je spolupráca s multifotrom naozaj tragédiou.Najmä preto,že šéf koaličnej Rodiny je čistý pragmatik.

Ináč sa celkom teším na ďalšie súdne konanie s M.Kočnerom a spol.vo veci vraždy J.Kuciaka a M.Kušnírovej.Pribúda čoraz viac informácií,poukazujúcich na nezrovnalosti pri vyšetrovaní,zmeny výpovedí svedkov,a podobne.Som zvedavý,ako konanie dopadne a čo budú hovoriť dnešní „čistí“ predstavitelia spravodlivosti,ak budú obžalovaní opäť oslobodení.

Pri pohľade na aktuálne obsadenie rezortu spravodlivosti neverím jeho predstaviteľom ani to,že sú ľudia …