Zobuďte sa . .. tlčhubovia !

18. februára 2022, cudzinec, Nezaradené

Tento príspevok by mal byť odkazom pre všetkých,čo si naivne myslia,že budú národ ťahať na varenej špagete.Pre pánov politikov a politológov,mudrákov so zdrapom papiera (dnes aj často falošným).

Neriešim,kto a prečo volil strany súčasnej koalície.Akurát v prípade obyčajných som presvedčený,že ich volili hlavne tí,čo túžili po pomste sociálnym demokratom a Ficovi.A zrejme veľmi nepremýšľali,ináč by zvažovali optikou pôsobenia tohoto „hnutia“ počas jeho existencie.Ale to je ich vec …

Z úst jedného politológa zaznelo,že teraz je dôležité spojiť opozíciu,aby došlo v roku 2024 k zmene.A akosi popri tom zaznelo (kdesi v pozadí),že teraz je dôležité zbaviť sa veľkého zla (hoci aj nahradením za menšie). A dosť !

Presne tak – dosť ! 

Od roku 1989 nepočúvame nič iné.Najprv sme sa museli uskromniť,aby sa mohla prebudovať ekonomika na modernú.Potom bolo dôležité zbaviť sa Mečiara a nahradiť ho kýmkoľvek,hoci aj zlým – len nech je menej zlý.A tento formát „riadenia“ štátu trvá už tridsať rokov ! Výsledok ?

Z pilierov slovenského hospodárstva v roku 1989 už skoro nič neexistuje.Sme totálne závislí na dovoze – či už tovaru alebo práce.Každá vláda reformuje,a nič aj tak nefunguje.Neustále hľadáme riešenie formou výmeny veľkého zla za menšie a divíme sa,prečo je – stále zle.Univerzity nám produkujú – a) hŕstku kvalitných absolventov,utekajúcich do zahraničia b) záplavu diplomovaných debilov,ktorí neovládajú ani základy gramatiky a obvykle končia ako dokladači zeleniny alebo v politike

Čo sa teda zmenilo ? Asi len to,že v roku 1989 sme mali 18,19,20 rokov a dnes sú z nás päťdesiatnici,ktorých okrádajú o čas života a perspektívu rôzni špekulanti.Splácame úvery,hypotéky,robíme od svitu do mrku,mnohí sa ani polstoročia nedožili,a stále sa plahočíme v bahne sľubov a plamenných výziev.Stále sme tí,ktorí majú byť trpezliví a vydržať.Dokedy ???

Úprimne a otvorene – len totálny k…t si môže myslieť,že mu budeme žrať túto plesnivú slamu sľubov donekonečna.Takže sa panstvo zobuďte a ak mienite pokračovať v tejto absurdnej fraške na účet národa,doporučujem štúdium francúzskej revolúcie (bolo aj sfilmované),aby ste vedeli,čoho je schopný zbedačený národ … hoci silne pochybujem,že to pochopíte (keď ste si aj tituly museli kúpiť)

Apropó … mali by sme obnoviť šľachtické tituly,privilegovaní smradi by získali honor a ľud istotu,že keď stretne persónu s akademickým titulom,nie je to zbohatlícky k…t s kúpeným diplomom !

Už máme toho naozaj dosť … !