Prepadli predstavitelia Ruska drogám, alebo sa načisto zbláznili ?

26. februára 2022, cudzinec, Nezaradené

Čítajúc vyjadrenia exprezidenta Medvedeva som nevedel,čo si mám myslieť.

Vyjadrenia,že Rusko nepotrebuje diplomatické styky so Západom,vypovie zmluvy o niektorých zbraniach a ich nešírení,dokonca aj o jadrových zbraniach … teda,v podstate by v niektorých zmluvách išiel Kremeľ len v stopách Bieleho domu,ale aj tak vyzneli vyjadrenia Medvedeva “šialene”.

Kto vlastne dnes vládne v Rusku ? Kroky ruského vedenia vyvolávajú dojem,že sa krajina vrátila do čias neúspešného pokusu o prevrat v bývalom ZSSR,spojeného s únosom Gorbačova klikou okolo Krjučkova a Jazova.Akoby dnes rozhodovali v Kremli generáli.Čomu by som sa nedivil v prípade S.Šojgua.Nie je žiadnym tajomstvom,že je pokladaný za budúceho nástupcu V.Putina.

Aj keď pravda,neustále zmeny v ruskej ústave,cielené na udržanie Putina v kresle prezidenta vyvolávajú dojem,že aj Rusko chce mať svojho “večne živého”.

Alebo sa chce ruský prezident dopracovať do stavu K.U.Černenka,o ktorom sa ironicky hovorilo (potichu),že sa do svojej smrti nedozvedel o menovaní za najvyššieho  predstaviteľa niekdajšieho ZSSR.Nuž,čas nám hádam ukáže.

V každom prípade správanie predstaviteľov Ruska nemá žiadnu logiku.Už (nahraté ?) vystúpenie Putina pred ůtokom proti Ukrajine vyznievalo šialene,ale vyjadrenia Lavrova,Medvedeva či riaditeľa ruskej kozmickej agentúry pôsobili,akoby boli hovoriaci na drogách.Však vyhrážať sa pádom ISS môže naozaj len nesvojprávny cvok.

Čo sa teda v Rusku deje ? Niet pochýb,že priamy rozkaz na útok vydal Šojgu.Kto však skutočne riadi dnes Rusko a zločinnú agresiu proti Ukrajine,tým si nie som celkom istý.Len dúfam,že sa do Kremľa nevrátili časy vládnutia vojnových štváčov s polomŕtvymi maskotmi v popredí.Kto si pamätá posledné roky Brežneva,vie o čom hovorím.