Rusko nevyhrá a blbci nezmudrejú

2. marca 2022, cudzinec, Nezaradené

Naozaj nepochopiteľné.Kto vlastne radí Putinovi ?

Dnes sa dá otvorene konštatovať,že Rusko konflikt s Ukrajinou nevyhrá ani v prípade,že by Kyjev ihneď kapituloval.A čím bude dlhšie trvať vojna,tým krutejšia bude porážka Ruska.

Stručne …

  1. Ak Kremeľ plánoval bleskovú vojnu,skončilo to rovnako ako plán Barbarossa
  2. Ukrajinský odpor silnie,a ruský tlak bude postupne slabnúť.Ukrajinci bojujú za vlasť,za čo bojujú ruskí vojaci … asi ani sami nevedia (súdiac podľa útržkov správ)
  3. Rusko sa dostáva do izolácie a silácke reči Medvedeva,Lavrova a spol.to.nezmenia
  4. Rusko nemôže neuspieť,ak nechce problémy súvisiace s inými odštiepeneckými republikami
  5. Rusko nemá ani podporu ruskej menšiny na Ukrajine

Takže … čo získa Rusko vojnou proti Ukrajine ? Nič.Naopak,pomaly stráca punc veľmoci,lebo okrem rinčania nukleárnymi zbraňami sa ukazuje,že buď majů v Kremli neschopných stratégov,alebo ani zďaleka takú armádu,akou sa roky hrdia.A čo pre Kremeľ horšie,kdesi v prítmí sa skrývajú starí nepriatelia a čakajú na zakopnutie.Ruský neúspech na Ukrajine bude pre nich vítanou výzvou na vyrovnanie starých účtov.A Kremľu sa môže stať,že pôjde z jedného konfliktu do druhého.

A teraz na rodnú hrudu.Raz darmo,blbci nezmúdrejú ani keď o mozog zakopnú.Aktuálne nás jeden preslávil na európskej pôde.Asi nebol posledný a rozhodne nie prvý.Akosi nepochopil,v akej atmosfére ide predniesť svoju nesporne “geniálnu” úvahu.Čo je ináč celkom zaujímavé,nepochopiť za mesiace pôsobenia v eurošapitó,ako to tam funguje.Jeden by si myslel,že mobilného “gejmoboja” ani z hrsti nepustil.Len dúfajme,že sa zmohol na vyšší level hier,ako je naháňačka vlka za vajciami,zhodenými zajacom.

 

Hádam niekto rozum nájde … len má prosím nechcite presvedčiť,že naša vláda … tá by sa s rozumom nestretla ani keby si bežali oproti …