Cenzúra v rukách mutantov demokracie

6. marca 2022, cudzinec, Nezaradené

Politickí mutanti spustili cenzúru.Mutanti preto,že nejeden z nich pôsobí v politike tak dlho,že si ani nepamätá pôvodnú kožu na tvári,s ktorou do politiky vstupoval.

Nie,nedivím sa blokovaniu tzv.konšpiračných (dezinformačných) webov.Dovolili si neraz nepredstaviteľné,napríklad poukázať na tuposť politikov,servilnosť voči určitým záujmovým skupinám či štátnym záujmom (nie slovenským).A tak,ako sa dala zneužiť pandémia,dá sa zneužiť aj vojna na Ukrajine.

Proti vetru sa močiť nedá,slovami klasika.Napriek tomu je potrebné,aby ste si práve teraz všimli správanie morálnych zrúcanín novembra 1989,ktoré tak vehementne pripomínali cenzúru za čias vládnutia štátostrany.A mali by ste hľadať odpoveď na otázku – prečo teraz mlčia ? 
Mlčia,pretože z každého režimu ťažili a utekali len pri zmene vetra.Preto stáli na tribúnach novembra 1989,a dnes niet pochýb o ich pripravenosti na zmenu mocenských pomerov.A na dosiahnutie svojich cieľov len zneužili naivný národ.

Aktuálne sa rozhodli umlčať kritikov.Niet divu,majú z nich strach.

Pri aktuálnom zložení vládnej moci sa nemóžeme diviť.Pandémia ju vyzliekla a ukázala jej reálne (ne)schopnosti.A pri predpoklade budúcej krízy ako dôsledku konfliktu na Ukrajine sa dá očakávať aj nahota insitných ekonómov I.Mikloša a spol.,ktorí akosi nepochopili podstatu fungovania štátu a dôležitosť sebestačnosti štátu najmä v otázke potravín.

Čo už,vypnutie webu Hlavné správy je príznakom absurdnej doby.Márne som hľadal kdesi odôvodnenie daného opatrenia.Jasné a konkrétne,podložené dôkazmi.Samotný web mi chýbať nebude,nebola to “moja šálka kávy”.Ale jeho nútený zánik je dôkazom,že sa ani okrajovo nemôžeme baviť o slobode prejavu a demokracii.Naopak,pomenovať to musíme jasne – spod podolka demokracie sa nehanebne otŕča blížiaca diktatúra.

V čase socializmu a štátostrany bol neprijateľný jeden eštebák na vchod (ulicu).Dnes má vládna moc svojho eštébáka na väčšine ulíc v podobe kamier a ostatné radšej spomínať nebudeme.