Madam billboard perlila v „obavách“ o ľudí . ..

12. marca 2022, cudzinec, Nezaradené

Od svätého Igora sme sa dozvedeli,že legislatíva v súvislosti s príspevkami na ubytovanie ukrajinských utečencov bola odložená o dva dni,lebo (liberáli) si ju chceli podrobnejšie preštudovať.

A následne sa vyjadrila billboard lady Cigániková,že si chcú preštudovať podmienky,aby sa vylúčilo zneužívanie tejto formy pomoci rôznymi špekulantmi,či vytvoril rámec kontroly (hlavne kvalitatívnych podmienok ubytovania) a pod.Skoro som si „cvrkol“ do gatí od blaha,že niekomu na Slovensku konečne záleží na ľuďoch.Lenže …

Náhle som si uvedomil,že nikte sa chce opäť len mediálne predvádzať pred iným a zakryť,ako to naozaj je.Napríklad s tými primeranými podmienkami (podľa predpisov) na bývanie.Akosi som si nevšimol,že by niečo podobné trápilo poslancov v súvislosti so slovenskými občanmi.Presnejšie nikdy,ak sa nejedná o „diskriminované“ menšiny podľa názoru niekoho v Bruseli.Vari nám nechcú tvrdiť,že si nevšimli na Slovensku obce bez kanalizácie,vodovodu,dokonca aj bez akýchkoľvek služieb (napríklad obchodu aspoň so základnými potravinami) ? Vari nám nechcú tvrdiť,že nevideli a nepočuli o obciach,ktoré sú (doslova) odrezané od sveta,lebo aj verejná doprava je tam akosi skôr niečo (už) nepoznané ? Alebo si nevšimli ani to,že aj medzi slovenským pospolitým ľudom máme (niekde úplne bežne) osem-desať ľudí žijúcich v žalostných podmienkach ?

A keď už o tých špekulantoch,čo si tak pozametať pred vlastným prahom,billboard lady Cigániková ?

Čo sa tak pozrieť,s kým sedíte vo vládnej koalícii a poslaneckých laviciach ? Čo sa tak zamyslieť nad tým „odborným“ potenciálom,ktorým sa tak opakovane chválil váš predseda a vysvetliť,ako je možné aktuálne obsadenie ministrov – financií,školstva,či postu podpredsedu vlády (a v tomto prípade sme na výsmech každému,sotva sa Remišová niekde ukáže a otvorí ústa) ? Čo sa tak pozrieť,na koho šnúrke od opaska visí vaša koalícia ?

A kedy a kde konečne začnete zúrivo vykrikovať o odstúpení plagiátorov (ako to robili vaši kolegovia počas pobytu v opozícii) ? Chápem,že ste vystúpili horlivo proti špekulantom,len nechápem,prečo ste si nevšimli ich zástupy vo vašom blízkom okolí.A chápem vašu starosť o utečencov,len nechápem prečo ju nemáte o bežných ľudí na Slovensku,ktorí neraz žijú v takých podmienkach,pred akými chcete utečencov tak horlivo chrániť …

A ešte na záver – celkom by ma zaujímalo,ktorý poslanec a ako pomohol utečencom.Koľko ich u seba ubytoval,s koľkými chodil po úradoch a vybavoval potrebné veci.

A mimochodom,naši starí a prastarí rodičia hovorili,že všetko sa dá zniesť,ak sa dá v pokoji zaspať a rovnako aj zobudiť.Ak sa človek nemusí báť vyjsť na ulicu,ak sa nemusí báť o deti hrajúce sa na ulici … naši ľudia ponúkajú z čistého srdca a súcitu,každý podľa svojich možností.A rozhodne si nezaslúžia,aby si na nich otvárali svoje papule politickí špekulanti !