Dezinformačný valec alebo rusko-poľské vzťahy inak … ačodebilizmus v praxi

9. apríla 2023, cudzinec, Nezaradené

Z niekdajšej poľsko-litovskej únie ostali len spomienky a dejiny.Dejiny štátu,kde sa kráľ volil a platili len jednohlasne podporené návrhy.

Katyň a povraždení poľskí dôstojníci.Z archívu ČTK vystrekol gejzír účelovej propagandy.Asi im nikto nepovedal,že kdesi po boľševickej revolúcii si ktosi vo Varšave uvedomil ideálny čas na nejaké možné územné zisky a naivne veril v slabosť červenej armády.Ako by to asi dopadlo,ak by do velenia nezasahoval Stalin ? Možno by dnes Poľsko vôbec neexistovalo.Realitou bol však zázrak na Visle,a tisíce zajatcov,ktoré zomierali v poľských lágroch na hlad a choroby.No pripomína sa len Katyň.Nečudo … čo sa nehodí,prečiarknite.

Pakt Molotov-Ribbentrop bol podpísaný ako posledný.Kto podpísal prvý ? Poľsko v roku 1934 (známy aj pod označením pakt Pilsudski-Hitler),kde medzi ciele Varšavy patrilo o.i.obnovenie vplyvu na územiach bývalej poľsko-litovskej únie a potichu aj vznik poľsko-maďarskej hranice.Ešte ani neuschol atrament na dohode a poľský minister zahraničia oznamoval ukončenie akýchkoľvek záväzkov voči Československu.Kto čím bojuje,tým aj padne.Uplynulo pár rokov a Poľsko bolo minulosťou.

Ačohentizmus … moderný výraz titulovaných kreténov.Tlieskajú pri hľadaní a súdení storočných dedkov za zločiny z čias druhej svetovej vojny,hoci si tí niekedy ani nepamätajú vlastné pohlavie.

A na druhej strane opľúvajú každého,kto volá po jednotnom metri pri posudzovaní zločinov a žiada,aby boli potrestaní zločinci,ktorí nariadili agresie voči Iraku a Afganistanu.A kričia,že to bolo dávno,až pred dvadsiatimi rokmi.Možno by sme tu mohli vymyslieť iný,nový výraz – ačodebilizmus.A zamyslieť sa nad spoločnosťou,kde sú najpopulárnejším odborom medzinárodné vzťahy a produkujú univerzitne titulovaných skladníkov a pokladníkov.Tak sa vyvíja spoločnosť,kde je zdrap papiera dôležitejší,ako reálne uplatnenie.Čuduj sa svete,aj absolventi daného odboru akosi ovládajú len tú časť dejín,ktorá sa hodí aktuálnej moci (alebo skôr sebastredným trubkám pri nej).

Demokracia ? Skôr … kleptokracia s blbcami pri kormidle.