Založ si blog

Poznaj svojho nepriateľa

V Bratislave sa odohral protest proti okupácii Krymu, ktorí rečníci s megafónom prirovnali k okupácii Československa v auguste 1968. Protestu sa zúčastnila hŕstka ľudí, a niekto by povedal, že bol bezvýznamný. Omyl – napriek mizernej účasti mal veľký význam – ukázal pokrytectvo niektorých politikov a používanie dvojakej morálky.

29. januára 2003 citoval denník SME D. Lipšica, vtedajšieho ministra spravodlivosti –

“ Irak už dnes predstavuje bezprostrednú hrozbu, ktorá je jednou z podmienok pre vedenie spravodlivej vojny. „Čakať až na prípadný útok alebo na to, kedy zaujmú iracké vojská pozície, by bolo neskoro,“ dodal D. Lipšic. „

(celý článok nájdete tu)
 

Kedysi mi povedal učiteľ niekoľko myšlienok, ktorými sa riadim dodnes – ak máš voliť medzi človekom, ktorého nepoznáš alebo človekom, ktorého poznáš až „príliš dobre“, nevoľ radšej nikoho. Zodpovednosť za osud krajiny sa prejavuje rôznymi spôsobmi – politik činmi, a volič odovzdaním hlasu politikovi. Ak má volič vyberať medzi zlou a ešte horšou voľbou, je jeho povinnosťou, aby odmietol obe možnosti a nezneuctil svoj hlas podporou akéhokoľvek (hoci aj menšieho) zla.

Počas protestu proti ruskej invázii na Krym som zbadal aj D. Lipšica. Jeho postoj je jasný – jedná sa o neodôvodnenú agresiu voči nezávislému štátu a pošliapanie medzinárodného práva. Zastal mi dych, a prišiel mi na rozum Irak a postoj D. Lipšica, ktorý som si pamätal dodnes. A spomenul som si aj na politika, ktorého som vtedy pokladal za najväčšieho jastraba v rámci KDH, vtedajšieho ministra vnútra, V. Palka, ktorý ma vtedy šokoval pozitívnym spôsobom, lebo hlasoval proti vyslaniu slovenskej jednotky do Iraku.

Čo povedal V. Palko o vojne proti Iraku, sa nedá citovať. Je toho veľmi veľa, a pre tých, čo majú záujem poznať jeho názor, uvádzam odkaz na jeho vyjadrenie pri príležitosti 10. výročia útoku na WTC.

Celý článok nájdete tu.

________________________________

Poznaj svojho nepriateľa …. povedal starý učiteľ. Nepriateľom ti je každý, kto stavia pravdu a poctivosť v živote nižšie, ako prospech svoj … či nejakých skupín ľudí.

Ak ťa niekto oklame, daj mu šancu, aby ťa presvedčil, že nekonal úmyselne. Ak ťa však oklame ten, koho živíš z ťažko zarobených peňazí, nedaj mu už žiadnu šancu, pretože zneuctil tvoju prácu pre vlastný prospech. Mýliť sa je ľudské, ale ak má niekto dva názory na rovnakú vec, tak sa nemýli, ale – klame.

Irak nenapadol USA. Zbrane hromadného ničenia sa nikdy nenašli, a ak by sa našli, mali by nálepku Made in USA, pretože technológie na ich výrobu predala Saddámovmu režimu Reaganova administratíva v roku 1987. Irak nemá ani spoločnú hranicu s USA.

Ukrajina nenapadla Rusko. Majú spoločnú hranicu, a Rusko na základe medzinárodnej zmluvy využíva základne na Kryme. EÚ sľúbila Ukrajine, že po podpise asociačnej dohody sa bude zaoberať aj stavom ukrajinskej ekonomiky. Rusko sa nezaoberalo stavom ukrajinskej ekonomiky, ale za presne stanovených podmienok poskytlo finančné prostriedky. Násilnosti na Ukrajine vyvolali ľudia, ktorí obdivujú S. Banderu. ľudia, ktorých by v USA označili za teroristov, a bez meškania vyhnali z ulíc, zatvorili do väzníc, alebo jednoducho zlikvidovali. Americká administratíva by nečakala dva týždne (ako Janukovyč) so zásahom, a po napadnutí policajtov by neváhala ani minútu.

_________________________________

Kto je náš nepriateľ ? Myslím, že ľudia, ktorí nás klamú, hoci žijú z našich daní. Ľudia, ktorí nevedia jasne vyjadriť svoj názor, lebo sa boja svojich chlebodarcov.

Kto je nepriateľom Ukrajiny ? Rusko ? Sotva. Rusko má svoje investície na Ukrajine, poskytlo krajine pôžičky (a pokiaľ si niekto myslí, že z dobrej vôle …. cha-chá, vari niečo z tejto pohnútky robia USA, EÚ, MMF, či Svetová banka ? Vždy ide o vplyv.)

Rusko nestojí o konflikt, ale ani nebude tolerovať NATO na svojich hraniciach. A pokiaľ na námestiach protestujú demonštranti, ktorých počet dosahuje 0,5 – 2% ukrajinskej populácie, tak národ neprotestuje – skôr protestujú zapredanci, a pár ľudí, ktorým pomotali hlavy svojimi klamstvami.

A to sú skutoční nepriatelia Ukrajiny – skúšajú ju predať za judášsky groš … tak, ako svojho času iní Judáši predali Slovensko.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467778x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu