Založ si blog

Zobuďme sa . .. ! !!

Poľsko sa bojí Ruska pre minulosť … podobné pocity pociťuje aj Ukrajina, Lotyšsko, Litva, Gruzínsko … možno aj Moldavsko, Estónsko … a ktovie, kto ešte.

Pche … je to úplne k smiechu. Vojnu medzi Gruzínskom a Ruskom začali – Gruzínci. Iste, Rusi si tiež nedali odtrhnúť ruku … ale to si nedá žiadny chlap, ak môže dať niekomu dve-tri po papuli, alebo zviesť nejakú ženu a nemá záväzky. Iste – niektorým nevadia ani tie záväzky, nakoniec sme iba ľudia, nie ?

Čečensko – skúsme si predstaviť, ako by sa zachovali Američania, ak by sa od nich chcel odtrhnúť niektorý štát … Indiáni bojujú za vlastnú autonómiu, prípadne úplnú nezávislosť už desiatky rokov, a nikto si ich nevšíma. Ich boj sa obmedzuje na rôzne prehlásenia, pretože iná forma odporu by bola okamžite riešená silou.

Ak uznávame právo národa na sebaurčenie, mali by ho mať všetci, nie ? Súdiac podľa Bruselu a Bieleho domu, toto právo majú len tí, čo oslabia ich potenciálnych protivníkov. Vlastné oslabenie a delenie sa nepripúšťa – stačí sa pozrieť na prístup Bruselu k Baskom, Škótom (ak opustia Britániu, poletia aj z únie a jej vzťahov) a podobne.

Stalin, Brežnev, Chruščov, Andropov …. všetci sú už dávno mŕtvi. Tak aj ZSSR. Rovnako je mŕtva myšlienka sovietskeho/ruského impéria. Preto sa Rusko nezaujímalo o konflikt v Iraku, Líbyi, či Afganistane a viac-menej sa stavalo ľahostajne aj k náletom dronov na Pakistan. Ozvalo sa až v prípade Sýrie, čo malo svoje pozadie a hlavným dôvodom bolo varovanie pre niektoré „veľmoci“ – všetko má svoje hranice. Smola … niekto to nepochopil. Nemohol ….

Nedostatok kapacity v šedej mozgovej kôre nie je síce prekážkou pri získaní diplomu z elitnej školy (však veľmi dobre vieme, že deti sponzorov sú nedotknuteľné), avšak bráni chápaniu bežných vecí. Tam (kúpený) diplom nepomôže, a prirodzený intelekt sa nedá naliať do prírodou zatratenej „kotrby“ ušami. Tam sa všetky nedostatky okamžite prejavia v celej kráse.

Čo sa stane, ak sa vznikne spor medzi diplomovaným tupcom a bývalým, vetrami búrlivého povolania ošľahaným, agentom v pozícii prezidenta ? Začne komédia – tupec sa oháňa svalnatými rečami a logom na tričku, ktoré si náhodou nepomýlil počas ranného obliekania …. a exagent sa prizerá, občas prehodí ironickú poznámku a potichu si ide za svojím cieľom. Kto asi uspeje ? Odpradávna platí, že aj najlepšie plány stroskotali na priveľkej popularite.

_________________________________________

Zobuďme sa … prestaňme si otrieskavať o kotrby minulosť, ktorú nevieme zmeniť a niekto nám ju cielene pripomína, aby odpútal pozornosť od vlastných zámerov. Ak nám niekto cielene obíja o hlavu holokaust, s ktorým nemajú súčasné generácie nič spoločné – otrieskajme mu my o kotrbu to, čo dodnes robí – napríklad teror a neprávosti na palestínskych územiach. Ak nám niekto otrieskava o kotrby komunistickú minulosť krajiny, skúsme mu pripomenúť, ako na konci poslednej svetovej vojny rozdával pasy a azyl fašistickým vedcom a využiteľným potentátom, či do 90. rokov podporoval rôzne zločinecké režimy – fašizmus a vojenské prevraty v Chile, Paraguaji, Argentíne, Portugalsku, Španielsku … apartheid v JAR … atď.

Začnime hľadať, čo nás – Slovanov – spája, a kašlime na to, čo nás rozdeľuje, tým skôr, že to už nemôžeme napraviť. Briti dodnes snívajú o svojom impériu, ktoré stratili. Francúzi často preklínali de Gaulla, ale dodnes plačú za érou, kedy skutočne niečo znamenali. Germáni pohŕdajú Slovanmi, a to sa nikdy nezmení. Čo máme kultúrne spoločné ? Čo máme spoločné historicky ? Nič, okrem spomienok, ako sa nás snažili stáročia ovládať a využívať.

__________________________________________

USA nikdy nenapadli kresťanskú a demokratickú krajinu … napísal mi jeden diskutér na e-mail. Väčší pľuvanec nemohla dostať do tváre demokracia a kresťanstvo. Miluj blížneho svojho – ak ti vyhovie, podriadi sa a prijme tvoju kultúru ? No, ak takto vidí kresťanstvo a demokraciu väčšina, potom patria na smetisko dejín ešte pred fašizmom a komunizmom.

Boh ochraňuj …… a potom hurá, zabíjať nevinných a šíriť mier s ružou v hlavni guľometu ? Potom sa nedivím, že títo ľudia majú každý deň Božie meno v ústach, lebo sa boja posledného súdu, keď tam majú predstúpiť s rukami po lakte krvavými.

Satan urobil na rozdiel od svätých len jeden zázrak, ale stál za to – presvedčil ľudí, že neexistuje. Lenže Satan nehovorí po rusky, ale výhradne jazykom bolesti a krvi … takže, jeho uctievačov ľahko spoznáme. Otázkou je – či ich chceme spoznať, alebo si radšej povieme – my sme nedostali cez držku, nás sa to netýka.

___________________________________________

Dvadsať miliónov mŕtvych Sovietov (Rusov, Ukrajincov, Moldavcov, a všetkých ostatných) si zaslúži, aby sme sa pred odsúdením ich krajiny zamysleli. Bez nich by sme sa nenarodili, pretože Západ (naši súčasní spojenci) nás ľahostajne predal, a nielen raz ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465499x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu