Založ si blog

Komu zvonia do hrobu – Deň faciek

Vždy a v každej dobe sa hovorilo, že najväčším umením je – umenie odísť v pravý čas. Je tragédiou mnohých, že ich nikto tomuto umeniu nenaučil. Niekto škriabe na zatvorené dvere dovtedy, kým ho niekto nezmláti palicou, iný zase dovtedy, kým úplne neznehodnotí aj to málo dobrého, čo pri výkone povolania – napáchal (často skôr omylom).

Včerajší deň bol dňom faciek. A niektoré zaduneli s parádnou ozvenou. Najväčšiu schytal zrejme J. Čarnogurský, ktorý musí dnes definitívne pochopiť, že jeho čas je dávnou minulosťou a ľudia nezabúdajú. Napríklad nezamestnaní roľníci v Pliešovciach, ale aj inde na Slovensku. Parádna rana sa ušla aj P. Hrušovskému, a nepriamo aj jeho strane – KDH. V jeho prípade sa dá konštatovať, že je zázrakom, koľko podpory získal. Hodnota 3,3% je však najlepším dôkazom skutočnosti, že zvonec v záverečnom kole P. Hrušovský premeškal, preteky už dávno skončili, diváci sedia doma a on krúži na prázdnom štadióne.

Slušnú ranu schytala celá politická scéna na Slovensku. Je varovaním, že trpezlivosť slovenského voliča už dávno skončila, a vo väčšine volieb sa rozdávajú hlasy ľudí, ktorí sú s politikou nejakým spôsobom spriaznení. Týka sa to hlavne tzv. pravice, ktorá opäť ukázala, že nedokáže spolupracovať ani na tom jedinom cieli, ktorý už roky spoločne deklaruje – všetci proti Ficovi. Otrepaná taktika síce vyšla svojho času proti Mečiarovi, ale tá doba je dávno preč. Tým väčšiu hanbu pravica zažila včera, keď prehrala nielen s Ficom, ale dokonca aj s kandidátom, ktorý v aktívnej politike vôbec nepôsobí, čo bolo vidieť aj na neustálom zdesení jedného z komentátorov volieb, ktorý sa na istom televíznom kanáli snažil manipulovať verejnú mienku do poslednej možnej chvíle, a to upozorňovaním na neskúsenosť kandidáta s politikou.

Nuž, na druhej strane, národ má až priveľké skúsenosti s politicky ostrieľanými kandidátmi, ktorí nehovoria pravdu ani pri pozdrave – Dobré ráno. Aj vtedy sa oplatí pozrieť na hodinky, či nie je náhodou čas vysielania správ zo stoky … údajného televízneho spravodajstva.

Čo teraz ? Kiska alebo Fico ? Tí dvaja si pomerne veľa vykričali pri televíznej diskusii, dokonca Kiska chce podať na premiéra trestné oznámenie. Lenže … voliči budú teraz čakať na to, čo sa bude diať. A Kiska bude stáť medzi dvoma mlynskými kameňmi – ak trestné oznámenie podá a stane sa prezidentom, bude mať proti sebe celú vládnu moc. A keďže nie sme v ére M. Kováča, tento boj sotva vyhrá. Ak sa nestane prezidentom, netreba si robiť ilúzie – vládna moc mu to spočíta legálnymi nástrojmi a bude to mať ešte ťažšie.

A nechcem si predstaviť situáciu, že by príslušné zložky na Kisku niečo našli, a následne by prezident Fico veľkodušne povedal – máte pardon.

___________________________________

Demokracia je sprostosť. Aj tieto voľby potvrdzujú, že v demokracii nikdy nevyhrávajú najschopnejší, ale vždy vyhrajú – najširšie lakte. Bezohľadnosť víťazí nad slušnosťou … a len skutočný hlupák by popieral, že tadiaľto cesta nepovedie. Napokon, stačilo necelé štvrťstoročie vládnutia demokratov, a máme na pleciach balvan obrovskej zadĺženosti, pričom štát nemá skoro žiadny majetok.

V danej situácii nepotrebuje krajina niečo také, ako je prezident. Pokiaľ nemá na čele krajiny stáť skutočná osobnosť, všeobecne rešpektovaný človek, ktorý bude krajinu nielen reprezentovať, ale v prípade potreby bude mať jeho slovo váhu v zahraničí – je to zbytočná funkcia. Tým skôr, že politické strany ani nemajú záujem, aby ponúkli skutočné osobnosti. Každá ponúka takého kandidáta, ktorý je v prípade úspechu zárukou napĺňania jej cieľov.

Ak by sme prijali tézu, že prezidentom môže byť hocikto, prečo nenahradíme drahé a zbytočné voľby hrou na náhodu – napríklad losovaním. Som presvedčený, že vylosovaný kandidát by nebol o nič horší, ako plesniví nominanti politických strán, či samokandidáti. A na kandidátnej listine by mohli byť mená všetkých, plnoletých obyvateľov štátu.

____________________________________

A tak môžeme len potichu dúfať, že včerajší Deň faciek prinesie aspoň jedno – staré a plesnivé ksichty si konečne uvedomia, že stačilo … a národ už nemieni ďalej financovať ich ŽRANICU BEZ HRANÍC.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466951x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu