Založ si blog

Nemusí byť najlepší, stačí, ak bude – náš

Rôzne právne “ veličiny “ skúmajú právomoci súčasného prezidenta na odchode a argumentujú, prečo – už nemôže – menovať predsedu Najvyššieho súdu. Priznám sa, ich “ šamanský tanec “ okolo spomínaného kresla pôsobí trápne, a presne ukazuje, o čom je slovenská politická scéna – nežiada kvalitu, stačí jej spriaznenosť. A potom je dobrý aj – Belzebub.

Vôbec netuším, akým sudcom a odborníkom je Š. Harabin. Neviem to posúdiť. Niečo však vidím jasne – ak sú pravdou tvrdenia súčasnej opozície, že SMER-u nejde o kvalitné obsadenie postu predsedu Najvyššieho súdu, tak je istotou, že opozícii ide presne o to isté – tiež nepotrebuje na tomto mieste odborníka, stačí, ak to bude spriaznená osoba. A to ma – desí.

Bitka o právomoc menovať kandidáta tak začína dostávať úplne iný zmysel. Spravodlivosť sa zahanbene krčí v kúte, a len sa sklamane prizerá na to, koľkí ju berú do úst, hoci im na nej vôbec nezáleží.

Mimovládne organizácie bijú na poplach. Poukazujú na prešľapy odchádzajúceho prezidenta, vykladajú predpisy v štýle “ práce “ vedmy nad kávovou usadeninou a úplne sa stratila podstata veci – kvalitné obsadenie funkcie. Vŕta mi hlavou otázka – odkiaľ čerpajú financie na svoju činnosť, a akým prínosom je ich existencia pre radového občana – daňového poplatníka.

Pri pohľade na slovenskú scénu po roku 1993 mi skúsenosť hovorí, že mimovládky sú len semenišťom intríg proti osobám a subjektom, ktoré z nejakých dôvodov nevoňajú ich chlebodarcom. Mnohé z mimovládok disponujú pozoruhodným balíčkom financií na rôzne účely, ktorým dávajú honosné mená, ale nikdy som nemal pocit, že sú skutočným prínosom. Často sa pri ich činnosti objavujú mená rôznych obskúrnych “ obsmŕdačov „, niektorých poznám aj z minulosti a viem, že najviac im smrdela poctivá práca a v záujme toho, aby sa jej vyhli, boli pokojne schopní urobiť hocičo – len nech to niekto zaplatí a nežiada konkrétne výsledky. Verím tomu, že ak by som väčšine z týchto “ expertov “ prikázal spievať vianočné koledy na pohrebe obetí teroristického útoku, pokojne to urobia. Bez rozmyslenia, však niekto to zaplatí … nie ?

A tak len čakám, kedy sa stane kvalitné obsadenie rôznych funkcií štandardom na Slovensku. Kedy budú jediným merítkom odbornosti a schopností – výsledky práce. Bežnému občanovi je srdečne “ u prdele „, či niekto chodí v červenom, bielom, modrom alebo čiernom tričku. Zaujíma ho, ako sa činnosťou tohoto človiečika zlepší jeho život.

Bežný občan však zatiaľ nikoho nezaujíma … jeho potreby majú volení predstavitelia úplne na háku, s výnimkou volieb, kedy ich majú plné pysky. A ešte niečo na záver – s kamarátmi sme rozoslali ctihodným bojovníkom za právny a spravodlivý štát e-mail s niekoľkými otázkami. Adresáti boli zo všetkých, dnes opozičných strán – a ani jeden neodpovedal. Načo – však dnes nás nepotrebujú, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467033x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu