Založ si blog

Súcit ? Lenže . . . s kým ?

Smrť českých vojakov v Afganistane preletela mádiami ako blesk. Všetci vyjadrovali súcit rodinám vojakov, avšak …

Zamyslel sa vôbec niekto nad skutočnými príčinami ich smrti ?

Zabil ich samovražedný útočník, ktorého vyslal Taliban, znie suché konštatovanie. Je to pravda ? Povedal by som, že je to len časť pravdy – tá časť, ktorá zakryje vinu ľudí, stojacich v pozadí.

Vojna v Afganistane začala 7. októbra 2001 operáciou pod názvom Trvalá sloboda, ktorú iniciovali USA na základe klamstiev Bushovej administratívy o vinníkoch útokov na WTC.

Naozaj veríte, že za útokmi na WTC stála al-Kaida ? Potom si položte otázku, prečo tieto útoky nedokázala opakovať, hoci mala na to oveľa viac dôvodov, ako pred pádom WTC. Nechýbali jej ľudia, a určite ani finančné prostriedky. Ale … vieme veľmi dobre, že aj útok na Irak, ktorý skončil popravou S. Husajna, bol podložený klamstvami, čo sa nakoniec aj dokázalo.

Obete afganskej vojny … počty sa líšia, a počet obetí spomedzi Afgancov nevie určiť nikto. Ani približne … ak teda nerátame obete z radov policajných síl oficiálnej kábulskej vlády, ktorá kolaboruje s okupantmi proti vlastnému národu úplne rovnako, ako tomu bolo za čias sovietskej okupácie. Mimochodom – dnešní okupanti a ich kolaboranti by nemali zabúdať na osud posledného prosovietskeho vodcu Nadžibulláha. Keď ho po dobytí Kábulu zadržali, najprv ho mučili, potom vykastrovali a nakoniec – obesili.

Lenže – na afganské obete konfliktu, ktorý vyvolali USA a Veľká Británia – akosi “ civilizovaný Západ “ kašle. Nie su to ľudia ? Nemajú rodiny ? Pre niekoho asi nie, minimálne je to isté v prípade vojnového zločinca G. Busha ml., a jeho prisluhovača T. Blaira. (Ináč, Blair na mňa vždy pôsobil podobne ako Mussollini – všemocný a nebezpečný  komediant)

Kto si zaslúži náš súcit ? Žoldnieri, ktorí sa zúčastnili okupácie cudzej krajiny, alebo jej obyvatelia, ktorí boli zneužití na propagandistickú kampaň vládnucich zločincov v “ civilizovaných “ krajinách ?

Afganci sú doma. Nikoho nenapadli, a neexistuje žiadny dôkaz, že by sa na nejakom napadnutí podieľali. Lenže tí, za ktorými sa dnes organizuje smútočná tryzna, išli do cudzej krajiny bojovať za cudzie záujmy … a neprežili to. Iste, nejedného z tých, čo som poznal, lákala táto misia len z pohľadu zárobku … avšak – išlo naozaj o slobodu ? Nemyslím …

Operácia Trvalá sloboda je už dávno – Trvalým debaklom. Smutné je, že pod kepienkom slobody a demokracie dnes tolerujeme to, čo sme za čias sovietskej invázie otvorene a jasne pomenovali – okupácia a zločin proti ľudskosti. A nehabíme sa za potlesk tejto – špinavosti.

Smrť štyroch českých vojakov je tragédiou – hlavne pre ich rodiny. Najväčšou tragédiou však je, že sme

… dovolili zabiť ľudskosť, slušnosť, spravodlivosť a pravdu …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466104x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu