Založ si blog

Záchranárský superkšeft . .. prachy tečú a pacient (možno) aj prežije

Nedivím sa bitke o záchranárske licencie, však je to kšeft (povedané slovami klasika) ako sviňa, kde pacient nehrá absolútne žiadnu úlohu, teda okrem toho, že je zákonom skorumpovaných vagabundov povinný toto svinstvo financovať, hoci dostáva služby horšie, ako v 60. rokoch minulého storočia.

Kilometer jazdy záchranky sa účtoval (možno aj dnes účtuje) vo výške 0,70 €. Zdanlivo primeraná cifra, ktorá však dokáže vytvoriť neuveriteľné zisky. Stačí na to skorumpovaný politik, a parta straníckych vagabundov, ktorý potrebnú vyhlášku či zákon – podporia. A hoci všetci omieľajú vo svojich špinavých, zlodejských pyskoch pacienta – úplne na jeho potreby kašlú.

Pre ilustráciu – dnes volali známej z Krupiny záchranku, pretože mala ťažký úraz a bol nutný nielen zásah lekára, ale aj prevoz do nemocnice. Vzdušnou čiarou je z krupinskej nemocnice k známej tak štyristo metrov, po ceste – dve minúty jazdy autom. Na dvore nemocnice stáli tri sanitky, ale privolaná záchranka prišla – za hodinu. Prečo ? Dispečer ju vyslal zo Zvolena. A ešte predtým poplietol adresu, takže známu hľadali niekde úplne inde. Iný príklad – k pacientovi volali záchranku v Dudinciach. Do jej príchodu ubehla bezmála polhodina, pretože vyrazila z šahianskej nemocnice, hoci priamo v Dudinciach majú stanicu.

Podobné veci sa dejú pravidelne, na pacienta sa zjavne kašle. Ide o peniaze, anikoho nezaujíma život akéhosi plebsu. Jeden zdochne, iný prežije … niekto si povie. Inak sa to komentovať nedá. Niekto to svojho času nazval optimalizáciou zdravotníctva, ja by som to nazval jeho tunelovaním. Dokonale premysleným a chráneným. Víťazi sú rovnakí, pacienti stabilne porazení. Teda, nie všetci … niektorým sa zaplatia aj operácie v Rakúsku. Asi sú nadľudia …

Napokon, čomu sa divím. Pred pár týždňami som bol po kamaráta, ktorý skolaboval a ocitol sa v nemocnici – na chodbe. Naozaj – strávil bezmála jedenásť hodín na chodbe, pohodený na akejsi polorozpadnutej lavičke, s plesnivým vankúšom pod hlavou a prikrytý plachtou. Prečo ? Bol oblečený v montérkach, nemal pri sebe doklady (lebo nejaký „dobrák“ ho namiesto pomoci stihol nevládneho okradnúť), a sestra usúdila, že je to nejaký bezdomovec … najlepšie na situácii bolo to, že neskôr sa zistilo zaujímavé obsadenie izieb oddelenia, kde skoro bez výnimky ležali ľudia, ktorí žiadne poplatky zo zásady neplatia … nebudem spresňovať, však si domyslíte.

_____________________________________

Istý pako z KDH obvinil SMER-SD, že manipuluje štatistiky a vytvára dojem, že životná úroveň národa stúpa, hoci je to naopak. Rád by som čiernym kapucniam pripomenul, že svojho času nás hrdo označovali za ekonomického tigra v strede kontinentu, lebo rastom nazývali príjmy z výpredaja majetku štátu … prasa bude prasaťom aj vtedy, ak kľačí v kaplnke na kolenách.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467261x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu