Založ si blog

Detičky, dnes budú skrutky s tatárskou omáčkou a motorový olej . .. dobrotka, nie ?

Malá ekonomika sa musí špecializovať ?

 

Ak obídem fakt, že to vychádza často z úst ľudí, ktorí brojili proti deleniu priemyslu v rámci RVHP, môže niečo podobné povedať len hlupák, ktorému omylom (alebo za primerané všimné) niekto dal do rúk vysokoškolský diplom … hlupák, ktorý sa ekonomike nerozumie, alebo je už tak osprostený propagandou (či bakšišom vo vrecku), že už povie čokoľvek.

Poznal som chlapíka, ktorý si nesmierne potrpel na poriadok v aute. Bol doslova posadnutý – v aute nesmelo byť nič navyše, aj povinná výbava mu zavadzala. Akákoľvek vec narušovala jeho duševný pokoj, márne boli varovania, že ak sa niečo stane, vyplatí sa mať niekoľko drobností navyše. Nie, nie … nič netreba, moje auto je spoľahlivé, hoci staršie … hovorieval. Ani bandaska s pár litrami benzínu nie je potrebná. Všetko mám pod kontrolou … no, asi veľmi nemal, len si to nechcel priznať. Zistil to počas snehovej búrky, keď sa vytvorili také záveje, že uviazol na ceste … a nebyť obrovského šťastia, zrejme by tam bol zamrzol.

Postaviť ekonomiku štátu na jednom odvetví ? To môže obhajovať len – idiot, alebo ekonomický analfabet

No, možno uvažovať aj o nejakom inom dôvode – nie je to pokus o úmyselné vytvorenie závislosti krajiny ? Nie je to pokus, pripomínajúci ekonomickú vlastizradu ? Pretože triezvo uvažujúci ekonóm plánuje do budúcnosti tak, aby ho neprekvapil žiadny vývoj. A pripravuje sa aj na situáciu, kedy môže dôjsť k rozpadu rôznych obchodno-politických združení, zhoršeniu vzťahov medzi krajinami a podobne.

V prípade Slovenska sú však evidentné snahy o vytvorenie čo najväčšej závislosti krajiny na cudzích záujmoch, presnejšie vôli európskych veľmocí. A tento prístup môžeme otvorene označiť za – zločinný. Poškodzujúci záujmy štátu, ale hlavne – národa. A ľudia, presadzujúci cudzie záujmy na úkor slovenských, patria za mreže väznice.

Nie, nedivím sa zdanlivo absurdným ruským snahám o zamedzenie vplyvu mimovládnych organizácií

Pretože aj príklad Slovenska ukazuje, že sú tieto organizácie v područí ľudí, ktorí vedome konajú v rozpore so záujmami Slovenska. Ľudí, ktorí mali byť už dávno postavení mimo zákon a rozhodne by im nemal byť poskytovaný mediálny priestor.

Pretože, ak budeme pri tomto konaní  mlčať, nemusí raz otázka z nadpisu znieť absurdne … tým skôr, že automobilový priemysel je zárukou všetkého možného, len nie stability a prosperity. Ak by to bolo inak, nesťahovali by sa automobilky z krajiny do krajiny ako cirkusanti … a neboli by závislé na tom, kto ich podplatí zo štátneho rozpočtu … za tzv. vytvorenie pracovných miest.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467715x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu