Založ si blog

Komplexy spoločenského odpadu zo socializmu

Plne chápem, prečo platení trolovia a potomkovia zločincov z éry minulej dnes zúrivo štekajú, hovoria o neslobode, diktatúre, nedostatku, prekrúcajú všetko, dokonca aj to, čo si ľudia pamätajú … majú totiž strach. Strach z výsledkov vlastnej neschopnosti a bezmedznej túžby po majetku a postavení.

V každej ére sa páchajú zločiny. Ideológie sú na ich páchanie zneužívané, dobré myšlienky sú prekrútené na obraz tých, ktorí sa ich snažia využiť vo vlastný prospech … hoci, presnejšie by znelo, snažia sa ich zneužiť na vlastný prospech.

50.roky boli v tejto krajine o vyrovnávaní účtov, zúrivej snahe o získanie moci a presadenia vlastných záujmov. Zločiny v mene “ ľudu “ páchali konkrétni ľudia, na príkaz iných – tiež konkrétnych ľudí. Mali mená, tváre, adresy … ideológia nedržala v ruke dymiacu zbraň, či krvavé pero. Tie držali v rukách ľudia, pričom pri nejednom z nich by sa dalo uvažovať o duševnej chorobe.

Dnes sa rovnako páchajú zločiny na príkaz konkrétnych ľudí, ktorí majú mená, tváre, adresy a zneužívajú na svoje ciele prekrútené myšlienky, pričom vyrábajú bubákov z tých, ktorí sa im vzoprú, alebo majú niečo, po čom sami túžia. Napríklad z nejedných úst zaznie, že najtvrdšou diktatúrou sveta je saudsko-arabský režim. Keďže je spojencom Bieleho domu, táto skutočnosť sa jednoducho ignoruje. Na druhej strane sa permanentne v médiách omieľa Rusko a prezidentský režim V.Putina, ktorý je v porovnaní so saudsko-arabským režimom rozprávkou na dobrú noc. Pomaličky sa vytráca z médií aj kritika Číny a tamojšieho režimu, keďže krajina vlastní také aktíva, že v prípade ich vypustenia na trhy by spôsobila kolaps nejednej tzv. silnej ekonomiky. Prečo je to možné ?

Pre hlúposť a komplexy verejnosti. Jeden hlupák napísal, že ak zákon stanovuje presný počet hodín na verejnoprospešných prácach, nemôže si nikto odpracovať viac (alebo nemusí si odpracovať viac) na vyplatenie sociálnej dávky … lebo zákon. No, to môže tvrdiť naozaj len hlupák, neznalý praktík súčasnej doby … ináč by vedel, že v roku 1992 dokonca ústavný zákon zakazoval delenie bývalej federácie inak, ako ľudovým hlasovaním a zároveň bol chránený proti zmenám iným ustanovením, ktoré zakazovalo poslancom jednať o jeho zmenách a realizovať ich … ako sa neskôr ukázalo, urobili si po svojom a na zákon – kašlali … a neskôr to opakovali v mnohých prípadoch, stačí sa pozrieť na zákon, súvisiaci s parlamentnými voľbami a reálne obsadenie parlamentu. Čo tam robia zástupcovia strán, ktoré v čase volieb neexistovali ?

Komplexy z éry socializmu má len spoločenský odpad. Reálne mysliaci ľudia vedia veľmi dobre, že bývalá éra mala množstvo nedostatkov a absurdností, ale mala aj množstvo predností. Dobré malo ostať, zlé sa malo odstrániť … ale odkoplo sa všetko, lebo alkoholici s mastnými hlavami povedali, že zlé je všetko. Neustále vyťahovali zločiny 50.rokov, a stranícku inkvizíciu … aby o čosi neskôr založili – vlastnú inkvizíciu. S cielene vytriedenými nepriateľmi. Ešte šťastie, že zubatá kašle na poslaneckú imunitu, lebo by sme tu mali 50.roky opäť, len v inom háve …

Ešte jedna malá poznámka … ak sa už obhadzujeme tvrdeniami, koľko nám údajne dáva Brusel, skúsme sa obhadzovať aj tým, koľko nám berie … prečo máme na pultoch obchodov španielske zemiaky, nekvalitnú poľskú hydinu či vodu, ktorú niekto (asi omylom) nazýva mliekom ? Nerobíme to, čo reálne potrebujeme, ale len to, čo nám milostivo dovolia … v čom sa to líši od niekdajšieho diktátu Kremľa ? V ničom … pretože aj Sovieti túto krajinu v mnohom sponzorovali, a mnohé zakazovali. Pán sa zmenil, farba handry na tyči tiež, ale smrad – ostal.

O čo vlastne v dnešnej dobe ide, najlepšie svedčí snaha krvavého osadníka v Bielom dome – zbrane a vojakov do krajín východnej a strednej Európy. Poistenie moci a vplyvu proti národom, ktoré pomaly otvrárajú oči a začínajú chápať, že najväčším nepriateľom slobody, mieru a pokoja vo svete je ich (údajný) spojenec.

 

P.S. Aj ja mám rád Lea_SK – myslí si, že nikto nepostrehne, akému druhu morálky sa klania. A som si viac než istý, že ak dnes hrdo obhajuje súčasné zločinné režimy (tie, ktoré majú na svedomí údajnú krízu, či krviprelievania v Iraku, Sýrii, Líbyi a na Ukrajine), rovnako hrdo obhajoval aj ten minulý (podľa neho zločinecký socialistický režim), hrdo tlieskal na manifestáciách … a možno aj niečo horšie, to vie len sám. Pretože ten, kto dnes tlieska zločinu, nebol iný ani v minulosti.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465538x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu