Založ si blog

Poručíme větru, zdaníme i vzduch . ..

V schopnosti ministra financií som prestal veriť vo chvíli, keď svoju neschopnosť dôsledného preštudovania štatistických údajov hodil na plecia autorov štatistiky a bohorovne prehlásil – naleteli sme … a celkom dobre ma pobavilo aj nové pomenovanie – KaziGraf. No v poslednom čase nielen mňa prechádza smiech, lebo sa ukazuje, že tento pán chce dosiahnuť vyrovnaný štátny rozpočet za pomoci absurdných postupov a riešení.

Nedávno to bola pripravovaná zmena poplatkov za zápis vozidiel do evidencie, kde sa už nikto ani nesnaží hovoriť o poplatku za vydanie evidenčných čísel, ale rovno sa hovorí o – novej dani. Najnovšie prebleskla médiami správa, že sa pripravuje vyrúbenie zvláštneho odvodu z neživotných poistení – autá, domy a spol. Vraj si od toho sľubuje majster finančník na ministerstve financií prínos vo výške desiatok miliónov eur do štátnej pokladne.

Nič nesvedčí lepšie o neschopnosti politikov (nielen tohoto pána) viesť štát k prosperite. Niet divu, že vymýšľajú absurdné dane a poplatky, pretože doteraz všetci bez výnimky plnili štátny rozpočet výpredajom majetku štátu. Tieto zdroje príjmov sa však pomaly vytrácajú, a je len otázkou času, kedy sa naplno odhalí, ako táto spoločnosť žije od roku 1990 na úkor budúcich generácií.

Ak sa pozorne pozriete na zákony, súvisiace so službami pre obyvateľstvo, zhrozíte sa. Akákoľvek maličkosť sa zneužije na obmedzenie nárokov, či vyrúbenie dodatočných poplatkov. Pri pozornom čítaní právnych noriem ľahko zistíte, že najväčšími nepriateľmi štátu sú – manželstvo, dôchodcovia, zdravotne postihnutí, a v podstate aj deti.

Už klasickým príkladom je rozdielny postoj štátnych úradníkov k rôznym formám vzťahov. Pokiaľ majú spoločného potomka ľudia, žijúci v spoločnej domácnosti bez úradného “ požehnania „, teda druh a družka – majú nárok na rôzne formy (nielen) finančnej výpomoci. Ak však urobia tú “ chybu „, že uzavrú manželstvo, zrazu zistia – ako sa kopli. Väčšina dovtedajších práv sa stane minulosťou.

Komédia sa často odohráva aj okolo zdravotne postihnutých. Na jednej strane sú zriadené rôzne maličké okresy (nech sa služby priblížia národu), no na strane druhej tam nič nevybavíte a musíte stále cestovať do sídla bývalého “ veľkého “ okresu, lebo do tých malých prešli len niektoré oddelenia a právomoci. Aký zmysel má tento cirkus ? Sme takí bohatí, aby sme financovali tieto trafiky pre neschopných ? Ide vás trafiť šľak, keď potrebujete odovzdať dokumentáciu príbuzného, aby mu bol priznaný invalidný dôchodok, a zistíte, že na úrade čerpajú mesačnú dovolenku (pritom do vášho regiónu chodia na na štyri hodiny týždenne), a tak musíte cestovať do iného okresu, aby ste neprešvihli termín odovzdania dokumentácie – ináč ju môžete vybavovať znova.

Školská trieda – na začiatku školského roka svietia na polovici lavíc rôzne pomôcky, kúpené za štátne prostriedky. Druhá polovica lavíc je prázdna. Rozdiel ? Deti v prvej skupine sú sociálne znevýhodnené (rodičia bez príjmu … a bez trvalého záujmu o prácu), v druhej skupine sú deti rodičov, ktorí tomuto štátu odvádzajú nemalé dane, aby si zaplatili právo kúpiť to, čo iným dajú bezplatne za ich peniaze.

Vraj je nám lepšie, ako kedysi … nedajte sa vysmiať. Platíme toľko daní a rôznych poplatkov, že časy  socializmu môžeme označiť ako – zlaté. A smerujeme do pekiel …

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421030x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu