Založ si blog

TTIP a CETA . .. korupcia a klam

Nebudem plytvať slovami, bolo by to zbytočné. Vypichnem len jedno tvrdenie, ktoré zaznelo v diskusii na vlnách Slovenského rozhlasu, a malo byť argumentom pre podporu TTIP – podľa diskutujúceho je dohoda TTIP výhodnejšia, ako súčasne platná zmluva medzi Slovenskom a USA, ktorá bola podpísaná v roku 1991.

A práve vyššie citované tvrdenie dokonale ilustruje skutočnosť, že TTIP nie je ničím iným, ako kolektívnym podvodom korporácií a skorumpovaných politikov na národoch krajín, omylom združených v EÚ. Prečo ?

Pretože Slovensko nemohlo v roku 1991 podpísať s USA žiadnu dvojstrannú zmluvu, keďže Slovenská republika začala písať dejiny samostatného štátu 1.januárom 1993.

Pokiaľ niekto pochybuje o škodách, ktoré by podpis TTIP mohol napáchať na Slovensku, pripomeniem len jednu, pomerne nedávnu udalosť – pamätáte sa, ako slovenský premiér letel do USA, na dvojstranné rokovania s predstaviteľmi spoločnosti US STEEL ? V prípade podpisu TTIP by sa uvedená situácia pravidelne opakovala – predstavitelia zvrchovaných krajín by sa stali bábkami v rukách korporácií, ktorým by sa chodili klaňať a doprosovať.

Ak chcete vedieť, čo vás čaká v prípade podpisu TTIP, skúste si na internete vyhľadať informácie o pôsobení spoločnosti United Fruit Company v rozvojových krajinách, najmä však krajinách Latinskej Ameriky. Vo chvíli podpisu tejto dohody prestane samostatné a zvrchované Slovensko existovať. (oboznámte sa napríklad s pozadím občianskej vojny v Guatemale)

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467211x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu