Založ si blog

“ Výroková “ imunita urobila z parlamentu krčmu IV. cenovej . ..

Slovo “ výroková “ som dal zámerne do úvodzoviek, pretože súvisí priamo s obsahom poslaneckej imunity, a je zbytočné, aby som rozoberal jednotlivé pojmy do dôsledkov a najmenších podrobností. Kto chce, nájde podrobnú analýzu súčasného stavu poslaneckej imunity v priloženom odkaze.

Vývoj posledných rokov dokazuje, že poslanci by nemali byť chránení pred následkami svojich výrokov pri výkone mandátu. Od roku 2010 a vstupu hnutia OĽANO do aktívnej politiky sa pôda parlamentu pomaly a isto mení na niečo, čo nedosahuje ani úroveň krčmy IV.cenovej skupiny. Pretože aj tam vedia trúnkom opojení chlapi, aké sú ich hranice, a v rámci tackajúcich možností sa ich snažia držať. A nemôžeme poprieť, že situácia v parlamente je horšia, ako kedykoľvek predtým – vrátane čias, keď sa na pôde parlamentu pohybovali ľudia, ako napríklad J.Slota, ktorí boli známi svojimi výrokmi.

Som presvedčený, že v poslaneckej lavici by mali sedieť výhradne ľudia, ktorí sa vedia vyjadrovať k veci, svoje tvrdenia vedia podložiť dôkazmi alebo prijateľnými argumentmi. Aj preto súhlasím s návrhmi zmien rokovacieho poriadku, pretože ak niekto nevie svoj názor jasne a zreteľne vyjadriť počas dvadsiatich minút, nebude to vedieť ani za dvadsať hodín. Nehovoriac o tom, že pri sledovaní rôznych pripomienok niektorých poslancov mám často dojem, že odbornejšie a slušnejšie by sa vedeli vyjadriť aj ľudia bez akéhokoľvek vzdelania, alebo pacienti niektorého psychiatra. Množstvo poznámok je len o jednom – osobnom útoku voči niektorému oponentovi.

Preto si myslím, že “ výroková “ imunita by mala byť zrušená. Nevidím dôvod, prečo by nemohol poslanec niesť zodpovednosť za svoje výroky, a to aj v trestno-právnej rovine. V parlamente by mali sedieť nielen poctiví a čestní ľudia, ale aj odborníci a ľudia, schopní svoje tvrdenia podložiť overiteľnými dôkazmi. A to isté platí aj o členoch vlády.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466640x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu