Založ si blog

Sklamali ťa ? No a čo má byť, hovoria médiá, čuš a kráčaj . ..

Sklamanie nedáva právo voliť fašistov. Naozaj krásna myšlienka v podaní denníka SME, ktorú by som vedel povedať na adresu jeho redaktorov aj inak … napríklad, ak je niekto váš kamarát, nie je to ešte dôvod, aby ste dehonestovali žurnalistiku zakrývaním jeho protizákonných prešľapov

Ale kde, zase sa chovám ako nezodpovedné prasa, pretože nechápem, že pracovníci médií zásadne preferujú len poctivých a čestných ľudí, vždy publikujú v najlepšom záujme slovenského národa a Slovenska, a najvyššou hodnotou je pre nich – prospech vlasti ! A bác … keď túto vetu po sebe čítam, začínam hľadať mobil a na internete skúmam zoznam, aby som našiel číslo na Prednú Horu – pretože ak tú vetu myslím vážne, asi som si niečo šľahol …

Ale kdeže, ani náhodou ju nemyslím vážne. Takže mobil zase odkladám a hovorím si, radšej nebudem mienkotvorný, ale aspoň sa nebudem za seba hanbiť. Pretože taligu hanby nielen ďaleko vidieť, ale ešte ďalej – počuť. Takže – prečo ľudia volia extrémistov ? Najskôr preto, že demokrati sú sami – extrémisti. Len to akosi šikovne maskujú. Za kvetnaté vyjadrenia, krokodílie slzy a podobne. Máte právo na názor … ak je zhodný s ich záujmami. Nič lepšie neilustruje ich pokrytectvo.

Aj preto ľahko kritizujú ľudí za ich rozhodnutie, kritizovať je ľahšie, ako hľadať odpoveď na otázku – prečo ?

V prvej chvíli možno niekto pocíti radosť nad (skoro) vyrovnaným štátnym rozpočtom, kým si neuvedomí postup, ktorý k tomuto „úspechu“ viedol. Navonok a verbálne rast ekonomiky, v skutočnosti rušenie výdavkov na verejné služby v prospech občana. Môžete sa len uškrnúť nad slovami, že za komunistov kradol celý národ, pretože kto nekradol, okrádal svoju rodinu – a napriek tomu boli štátne rozpočty vyrovnané, alebo prebytkové … a dnes kradnú len vyvolení, a nemáme dohromady vôbec nič. Presnejšie, nemáme ani to, čo bolo za komunistov úplne bežné. Ale, máme vyrovnaný rozpočet, aleluja …

Pripadá mi to rovnako šialené, ako tanec nevidiaceho pod vianočným stromčekom, lebo si práve rozbalil darček a objavil – ďalekohľad. Ale našim politikom by aj to pripadalo ako úspech. Čo už, keď za klamstvá, zlodejiny či podvody im hrozí maximálne vyhodenie z funkcie. Národ sa poteší, ak zo štátnej agentúry vyhodia niekoľko pracovníkov za (údajne) zle zostavenú zmluvu s právnou kanceláriou. Lenže pravda bude niekde inde – zmluva nebola zle zostavená, ale zle – utajená. A ktovie koľko podobných zmlúv sa veselo zaplatilo zo štátnej kasy, teda vrecka občana. Pri pohľade na škody je odvolanie z funkcie urážkou inteligencie daňového poplatníka, lenže … naši najvyšší a médiá nás pokladajú aj tak len za stádo, tak o čo ide, nie ?

V podstate majú pravdu, naozaj sa chováme ako stádo …

Ak idú voľby, nie je podstatné, ako poraziť Kotlebu. Podstatné je, ako zlepšiť život ľudí, lenže o zlepšenie života národa nejde naozaj nikomu. Dokonca ani tým, čo tak niekedy pôsobia. Politika je obrovský mlyn, ktorý zomelie každý dobrý úmysel … politika je v každom ohľade špinavosťou, kde ide len o záujem niekoľkých vyvolených a nič viac. Dokonalou ilustráciou tejto pravdy je tvrdenie miliardára, že nemá financie na špičkového účtovníka a robí detinské chyby, ktoré neurobí ani začínajúci živnostník. Kto tomu uverí ? Naivný, alebo zaplatený človek … pretože u niektorých ľudí je na predaj absolútne všetko, vrátane ich cti. Otázkou je len cena, za ktorú sa predá. A po jej zaplatení bude tvrdiť, že rany palicou, ktoré zasypávajú jeho hlavu a plecia, sú vopred dohodnutou masážou, s ktorou súhlasil … koľkých takých máme v diskusiách. Čomu sa však divíme, niekde sa to musí prejaviť, efekt podobnej „liečebnej“ kúry, nie ?

Frustrácia dáva národu právo na všetko. Aj na riešenia, s ktorými platení „demokrati“ nesúhlasia. Aj na voľbu extrémistov, ak sa extrémne chovajú tí, ktorí extrémizmus – odsudzujú. Pretože medzi tichým a otvoreným extrémizmom nie je žiadny rozdiel. A väčší darebák je – tichý extrémista, hrajúci sa verejne na demokrata.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467159x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu