Založ si blog

D1 – pomník tuposti politikov

Nech si už rozprávajú Hlina a Remišová čokoľvek, R.Fico za problémy s dostavbou D1 môže len minimálne. A povedzme si otvorene, ak sa diaľnica niekedy vôbec dokončí, stane sa nepochybne najznámejším pomníkom tuposti slovenských politikov … dalo by sa povedať, že im zaistí nehynúcu slávu …

Bude sa spomínať na arogantného tupca, ktorý presadil severný variant aj napriek varovaniam, aké problémy prinesie jeho výstavba … alebo na podivné výberové konania, ktoré vyhrávali firmy bez lopaty a robotníka … či odborníkov, ktorí doporučili ako externých dodávateľov subjekty, známe a v krajinách našich susedov úspechmi pri výstavbe „papierových“ stavieb a ich úspešnom páde na kolená … alebo zrejme najdrahšie kilometre ciest na svete, za ktoré by inde postavili násobky úsekov, realizovaných na Slovensku ?

Nevedno … isté je, že smutných a trápnych spomienok na výstavbu D1 bude oveľa viac, než tých dobrých a pozitívnych. Neslávne známy tender na mýto bude večným mementom, pripomínajúcim absenciu korupcie na Slovensku (potvrdenú z najvyšších miest) a usvedčujúcim výberovú komisiu z úradne neuznanej blbosti, keďže ak neboli skorumpovaní – boli najsprostejší v nám známom Všehomíre … a keby bolo možné predávať blbosť na váhu, Gates by pri nich vyzeral ako poľutovaniahodný žobrák, pretože k svojmu úspechu musel niečo vymyslieť, ale im stačila len – sprostota.

Nech by robil R.Fico čokoľvek, prírode sa rozkázať nedá … aj preto som sa dnes rehotal do popuku pri sledovaní trápnych výrokov V.Remišovej, a naozaj premýšľal – máme toľko rozhľadených a súčasne krásnych žien na Slovensku, tak prečo je v politike práve líderka OĽANO ? Všeodborníčka v stavbe politických vzducholodí … ktoré nikdy nepoletia …

Život je plný paradoxov. Štát chcú riadiť ľudia, ktorí nehľadajú riešenia, ale len hádžu špinu. Ani sa im nedivím, pretože na priznanie – severný variant je omyl – treba odvahu a ochotu riskovať politické postavenie a budúcnosť, pretože obyvateľstvo na severe Slovenska by pobúrilo, ak by niekto vypustil z úst niečo podobné. Ale pravda býva málokedy príjemná. A tak len padá populistická a prízemná kritika, ktorej autori sa na viac nezmôžu, pretože koryto v politike je príliš plné a príliš lákavé.

Priznajme otvorene – Žilina, Martin a Ružomberok trpia, pretože sa stavia potemkinova dedina, ktorej predpoklad na úspech je mizivý. Priznajme – nikto nemá odvahu povedať, že k prepojeniu tranzitu z Maďarska do Poľska stačí dostavať kysuckú spojku, a k dokončeniu prepojenia Bratislava – Košice musíme prestať plytvať peniazmi na výstavbu v nestabilnom podloží, a vrhnúť všetky sily a financie na dostavanie úsekov medzi Zvolenom – Rimavskou Sobotou – Rožňavou a Košicami. Však ľudia sú prirodzene omylní a korupcia či sprostota na najvyšších miestach existuje od nepamäti. Južný variant by už dávno bol v prevádzke, pretože si vyžadoval jediný tunel – pod Soroškou. Pýtajte sa zodpovedných – prečo uprednostňujú ekonomicky a technologicky oveľa náročnejší (a prakticky nerealizovateľný) severný variant. Pýtajte sa, prečo plytvajú vašimi peniazmi, časom, životmi, vašou budúcnosťou … pýtajte sa, prečo vám drzo klamú do očí, pretože nech by bol ktokoľvek pri moci, každý by mal problémy s úsekmi pod Strečnom, či medzi Sučanmi a Ružomberkom.

Ak chceme hovoriť o pokroku spoločnosti, v prvom rade musíme pokročiť vo vlastnom vnútri. Voľby do VÚC môžu byť prvým krokom – stačí rázne odstrčiť od moci tých, ktorí mlátia prázdnu slamu, odpútavajú pozornosť od svojej neschopnosti poukazovaním na iných a vyťahovaním fiktívnych problémov. Banskobystrický problém ĽSNS a M.Kotleba splodila stranícka kleptokracia, ktorá štvrťstoročie drancovala a rozkrádala Slovensko – neverte, že jej ide o záujmy národa, pretože jej predstavitelia pokladajú za národ len sami seba.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467760x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu