Založ si blog

Diabetik: Nebezpečný zločinec za volantom

A máme tu ďalšiu normu z dielne bruselských darebákov. Tentoraz si vzali na mušku diabetikov, ktorí sú podľa nich zjavne nebezpečnejší, ako ľudia pravidelne požívajúci alkohol – za volantom. Možno aj preto, že pred jazdou si v pocite nedotknuteľnosti rád „cucne“ nejeden politik … s čím sme mali skúsenosť aj na Slovensku. A možno aj preto, že niekto cíti bezmocnosť pri pohľade na ľudí, zapletených do korupčných káuz, ktorí sedia v najvyššom vedení únie – stačí pripomenúť rôzne počiny J.C.Junckera či D.Tuska (mimochodom, dodnes trestne stíhaného v Poľsku).

Takže … človek, ktorý si svoje ochorenie nespôsobil, bude nútený preukazovať, že je spôsobilý zvládnuť ho aj za volantom, čiže bude dokazovať – nevinu (zjednodušene povedané). Naopak – ožran sa bude zodpovedať až vtedy, keď niečo spôsobí pod vplyvom alkoholu – takže kým sa niečo nedokáže, bude nevinný – a jeho vinu budú dokazovať iní. Nádhera, nie ? Však do chorých ľudí sa tak ľahko kopne,  a tak ľahko sa okrádajú, nie ?

Podľa rôznych zdrojov má na Slovensku vodičské oprávnenie okolo dvestotisíc diabetikov. Podľa inej štatistiky sadne za volant každý desiaty vodič pod vplyvom alkoholu. Ak chce diabetik prežiť, musí sa liečiť (ak o svojej chorobe vie). Ak si bude chcieť udržať (nielen) vodičské oprávnenie, bude sa musieť nielen liečiť, ale mať aj istú dávku šťastia, že sa jeho choroba nebude zhoršovať. Bude neustále pod tlakom, čiže v strese – čo cukrovku nepochybne zhoršuje. Alkoholik ? Ten nemusí a nebude musieť nič, stačí – ak ho nechytia.

Kto má skúsenosti s cukrovkou, vie veľmi dobre, aké sú jej dopady aj na spoločenské uplatnenie. Neraz sa stane, že má problémy so získaním pracovného miesta, stane sa aj to, že zamestnávateľa odradia práve pravidelné návštevy lekára.

Konkrétna situácia – vo firme máme päť diabetikov, a ja som šiesty (pomerne čerstvý). Všetci do jedného sa nezaobídeme bez auta, a nikto si nemôžeme dovoliť osobného šoféra. Predstavme si, že stratíme vodičské preukazy pre zhoršenie cukrovky. Čo sa stane ? Práca bude minulosťou, pretože v danom prípade sa staneme nepotrebnými. Aká bude šanca na získanie iného miesta ? Mizivá … je skoro pravidlom, že pri kvalifikovaných postoch, zodpovedajúcich nášmu vzdelaniu a praxi, sa žiada aj vodičské oprávnenie – a to nebudeme mať. Takže nebude ani práca … pretože u tých miest, ktoré ostanú obvykle na výber, nebude zodpovedajúci zdravotný stav. Čo ďalej ?

Invalidný dôchodok ? Zabudnite … niekto vybaví, ale mnohí majú jednoducho smolu. A ak sa aj vybaví, na slušnú obživu to nestačí. A mnohí ani o niečo podobné nestojíme, však si vieme na seba zarobiť. Nie sme na charitu odkázaní.

Ale predsa, jedno riešenie by sa našlo – čo tak zaviazať autorov tejto infantilnej normy, aby z vlastného vrecka zaistili obživu tým, do ktorých životov svojimi hlúposťami zasahujú ? Však si nakradli dosť, mali by mať na niečo podobné, nie ? Hľadal som štatistiku dopravných nehôd, ktoré preukázateľne spôsobili vodiči s cukrovkou. Asi som hľadal zle, pretože som našiel len informáciu, že alkoholici boli spomínaní skoro všade … údajne spôsobia 59% nehôd počas víkendov. A v prípade predĺžených víkendov dokonca 70% nehôd. A hoci sa obhajcovia tejto hlúposti voči diabetikom oháňali nevoľnosťami za volantom, ktoré mali spôsobiť necelú stovku nehôd za prvý polrok 2017, nevoľnosť neznamená, že šofér je – diabetik.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466937x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu