Založ si blog

VÚC – trafiky politických a rodinných klanov

Neviem, ako v prípade iných, ale čo sa týka vyšších územných celkov, v mojom prípade ich registrujem len ako budovy, v ktorých sídlia. Ale ak by sa niekto opýtal, či mám z nich úžitok – odpoveď by znela nie, a ak by sa opýtal, koľkokrát mi tieto inštitúcie boli prospešné za posledných desať rokov, celkové číslo by bolo blízke – nule. VÚC sú predraženými trafikami politických a rodinných mafií, a plnia povinnosti v rozsahu, ktorý by bez problémov a oveľa lepšie zvládli aj okresné, či mestské úrady … ale chápem …

Občana treba mať pod dôslednou kontrolou, a niekde treba umiestniť aj zástupy užitočných „idiotov“, dohliadajúcich predovšetkým na plnenie straníckych záujmov. Iste, na prostriedkoch verejnej dopravy, alebo verejných stavbách nájdeme samolepky s oznámením, že na tento účel prispel samosprávny kraj, lenže to je klamstvo – na všetky verejné účely prispievajú občania-daňoví poplatníci, a nie kraje. Ale ako som vyššie spomenul, niekde treba miesta a platy aj pre hlúpych, neschopných či našich ľudí, a tak máme nepotrebné kraje, alebo čudné „sociálne“ podniky a iné „zázraky“ zodpovednej doby s názvom „demokracia“.

Z pohľadu občana musím byť nepríjemný – osoh mám tak polovičný z mestského úradu, možno 1% z okresu (skoro všetko sa musí vybavovať v bývalom okrese, ktorým je pre nás Zvolen, alebo na výjazde pracovníkov do nášho okresu každý piatok, keď potrebujete na úrade hlavne trpezlivosť a plynovú masku !), a kraj ? Ako hovorím, vlastne priamo môžem povedať – čistá nula. Ešte čisto teoreticky viem uznať istý zmysel kraja v podobe odvolacej inštitúcie proti rozhodnutiam okresov, ale tieto povinnosti by oveľa lepšie plnili súdy. Minimálne po odbornej stránke, a určite z hľadiska nestrannosti a objektívnosti rozhodovania.

Autor niekdajšej reformy verejnej správy asi kdesi v kúte plače, ako ju dokázali doslova „sprasiť“ politicky a mocensky privilegovaní hlupáci. A vôbec sa mu nedivím.

Doklady aj naďalej vydávajú policajti … s evidenciou vozidiel je to úplne rovnako. Riešenie odborných problémov je najmä v malých okresoch doslova tragédia. Úradníček najprv dlho listuje v príručke, potom volá nadriadeného, nakoniec telefonuje do iného okresu a potom ? Nechajte mi tu papiere a príďte zajtra … naozaj prínosné, najmä z hľadiska času. A to už radšej nebudem rozvádzať rôzne formy diskriminácie, kde písomné náležitosti za občanov istého etnika vybavuje úradník v plnom rozsahu, a ostatným len do papierov nazrie a velí – ešte treba toto, hento či ísť tam … však ste prepojení sieťou, pýtajú sa niektorí odvážlivci. Sme … ale nie na tento účel (možno si posielajú cez štátom financované káble rodinné fotky, alebo porno … neviem). Aj by som uznal, že sociálnym prípadom treba pomáhať, ale ani to neplatí vo všetkých prípadoch. Máme totiž úradníkov, ktorí podobne preháňajú aj ľudí s ťažkými diagnózami, ktorým sa občas nedá vyhnúť návšteve úradu, a potom zažijete frenetický krik úradníčky, pred ktorou stojí autista a ona vrieska – choďte si to vybaviť a potom sa vráťte.,

Takže, ako vlastne s úradmi ? V prvom rade dosadiť odborníkov na verejnú správu do riadiacich funkcií, potom zrušiť kraje a preniesť právomoci naokresné úrady a hlavne – mestské a obecné úrady. Práve tie sú najbližšie občanom a často majú najviac objektívnych informácií na rozhodovanie. A zrušiť nepotrebné okresy ako Krupina, kde sa možno 90% agendy aj tak rieši vo Zvolene. Ak okres neslúži občanom, nemá žiadny zmysel … a politicky krytých asociálov si môžu živiť aj politické strany, však si za roky parazitovania na štáte nakradli viac než dosť.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465716x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu