Založ si blog

Danko, Sulík . . . falošná melódia, omastený slák . . . a lepidlo

S omasteným slákom sa nedá na husliach hrať, vzlykol sused a utekal sa domov sťažovať … neviem, nikdy som na husliach nehral, ale súdiac podľa reakcie jeho rodičov, asi hovoril pravdu …… ináč, o niečom svedčilo aj pravé líce “vtipkára” Jana …

S omasteným slákom nám dnes behá veľa hudobníkov v – politike. Či už je to A.Danko, alebo R.Sulík. Asi nemajú sluch a tak nepočujú falošné tóny, ktorými “oblažujú” spoločnosť. Jeden vzal správu na vedomie (hoci asi mal skôr šetriť už aj tak poriadne deravý kabát) a druhý píše o zúfalstve iných v honbe za mocou, aby nevidel – vlastné. Zúfalstvo …

Zúfalstvo však postihuje aj iných, napríklad pseudožurnalistov z tzv.nezávislých médií, ktorí síce nikde oficiálne nepočuli slovo plagiát (čo má svoje dôvody, hlavne zákonné), ale všade píšu a hovoria – o plagiáte. A odvolávajú sa na údajné neoficiálne vyjadrenia. Veru, slovo údajne má množstvo výhod, no hlavne jednu – každé ním sprevádzané vyjadrenie nie je právne postihnuteľné, pretože autor výroku nič netvrdí. Len niečo počul, ale nevie – či je to pravda alebo nie. A tak údajne … akurát špina padne na dotknutú osobu reálne, a zostane na nej ako prilepená, no vlastne sa nič nestalo, lebo – údajne … však nikto a nič netvrdil.

Hm, kedysi sa niečomu podobnému hovorilo – svinstvo. A niekde v minulosti ktosi povedal aj čosi iné … kto čím bojuje, tým aj padne …

Ktosi sa pýtal, odkiaľ berú niektorí majstri alebo majsterky pera doslova horúce informácie o rôznych kauzách a prešľapoch známych osôb. Zlé jazyky hovoria, že istá mimoriadne úspešná osoba ťaží zo svojho údajného pomeru s dobre informovanými zdrojmi. A to aj napriek tomu, že je vydatá … koľko zla by asi narobila podobná klebeta, ak by bola doplnená menom, alebo niečím, čo by priamo na niekoho poukázalo ?

No nič, poďme od klebiet a slova údajne k reálnym udalostiam a ľuďom. Omastený slák R.Sulíka vylúdil falošné tóny, a pesničku o tom, ako zúfalý Róbert F. hľadá akúkoľvek funkciu, aby si udržal opojnú moc. Ak dobre rátam, tak Róbert F. vyhral štyrikrát po sebe parlamentné voľby, je trojnásobným premiérom, prehral prezidentské voľby, a veľmi reálne získa ešte piaty volebný vavrín v boji o parlament. R.Sulík nevyhral voľby ani raz, dva roky držal “balónik” ako predseda NR SR, a pravdepodobne nevyhrá ani najbližšie voľby. Kto je asi zúfalejší a kto sa zúfalo snaží získať (udržať) nejakú pozíciu ?

Ak budeme brať do úvahy teóriu, že za každou stranou stojí nejaký oligarcha, tak je na tom oveľa horšie Sulík, pretože ten jeho už zrejme potrebuje niečo na upokojenie …

A.Danko nepochopil. Správa “dobrovoľnej” komisie nie je oznámením, ktoré stačí vziať na vedomie. Je to skrytý odkaz. Odkaz, ktorého obsah by mohol znieť aj takto – prišiel čas odstúpiť z funkcie predsedu parlamentu a zachovať tak dôstojnosť zákonodarnej inštitúcie.

Ak by bol Danko štátnikom a nie radovým politikom, mohol by svojím odstúpením urobiť geniálny šachový ťah, z ktorého by v konečnom dôsledku ťažila aj SNS. Mohol by ísť príkladom inému ústavnému činiteľovi, ktorý má plné ústa morálky a zákonnosti, ale vlastné prešľapy a nedôstojné kauzy – prehliada.

Hrdo, odborne a slušne. Čo ostalo zo sloganu ? Nič.

Sme pripravení vládnuť. Výrok šéfa liberálov, ktorý dokonale ilustruje, komu o čo ide. Výrok, ktorý dokazuje, že práve Sulíkovi tečie do topánok a má možno poslednú možnosť presvedčiť ľudí (v pozadí ?) SaS o svojich schopnostiach. Súdiac podľa prieskumov, liberáli vyhrajú voľby len vtedy, ak bude v pekle – snežiť. Sulík bude premiérom len v prípade “superzlepenca”, alebo koalície zúfalcov (straníckych blšiek-preskakovačov), kde sa o nejakej dlhodobej perspektíve nedá ani náhodou hovoriť. Hoci – moc a spoločný prospech vedia spojiť aj nespojiteľné … čo tam po nejakých fotografiách, nie ?

No, Ficovi musia pri počutí výrokov Sulíka tiecť slzy od smiechu … možno nebude ústavným sudcom (opak by pôsobil naozaj nezmyselne), ale stále to bude v konečnom výsledku vysoko pozitívna politická štatistika … nie, to v žiadnom prípade neukazuje reálny obraz a následky jeho vládnutia – to je o niečom ůplne inom.

V každom prípade, niekto bude predsa len nadšený, ak by Sulík skladal vládu … výrobcovia lepidla. Len pochybujem, že niekto vyrába takú kvalitu, ktorá dokáže trvale spojiť to, na čom Sulík – stavia …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467860x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu