Založ si blog

Koľkým ľuďom mohlo pomôcť výpalné pre UNION ?

Amatérizmus najhrubšieho zrna – tak sa dá nazvať vyjadrovanie ministra financií o výroku nemeckého súdu v otázke poisťovne UNION. Podobne sa dá označiť aj celkový prístup R. Fica a jeho vlády k otázke zisku poisťovní, ktoré dlhodobo zarábajú na požičaných peniazoch od poistencov, hoci samotní poistenci z toho neuvidia nič. Presnejšie – niečo predsa uvidia, či skôr zažijú – oklieštené služby v záujme vyššieho zisku poisťovne. Čo teraz ?

Včera zaznelo v médiách, že na riešenie situácie bezdomovcov nemáme dostatok financií. Ani sa tomu nemôžeme diviť, keď musíme platiť výpalné súkromným subjektom pre amatérsky prístup ministrov a vlád. A to treba pripomenúť aj nepochopiteľné platenie služieb rôznym právnickym kanceláriam, hoci na ministerstve spravodlivosti máme zástupy právnikov, ktorých platíme zo svojich daní. Prečo nezastupujú štát v jeho sporoch ?

V slušnej krajine by súčasný vývoj okolo poisťovní vyvolal poriadne zemetrasenie – na Slovensku padnú len svalnaté reči a hlúposti, pričom všetko skončí klasicky – sekeru zatiahnu poplatníci, hoci ju spôsobili ich zástupcovia. Tak to chodí v krajinách, kde je vláda – kolektívne nezodpovedným orgánom – pri zodpovedných a drahých rozhodnutiach.

Gratulujem zástupcom právnickej kancelárie ku kšeftu so slovenským štátom. Blbšieho a lepšie platiaceho klienta už nenájdu.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456316x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu