Založ si blog

USA – krajina, ktorá opľúva spojencov a pokladá to za normálne

Kašlime na Snowdena, podstata všetkého je úplne inde – sme spojencami krajiny, ktorá sa k nám chová nepriateľsky. Komické ? Vôbec nie, ak sme nenávideli Rusov za august 1968, rovnako by sme mali nenávidieť Američanov za všetko, čo si dovolili po roku 1990 a zakončili vskutku výnimočne – odpočúvaním a sledovaním obyvateľstva spojeneckých krajín. Vlastne – ja nepokladám za spojenca niekoho, kto ma denne okráda o právo na súkromie. Pre mňa je to – nepriateľ.

Ak vám podáva ruku človek, ktorý v druhej drží kyjak – ste blázni, ak uveríte v jeho úprimnosť a prijmete ju. A vôbec sa nedivte, ak sa neskôr zobudíte v nemocnici, s otrasom mozgu po rane kyjakom, alebo vás za zvukov smútočného pochodu odnášajú na cintorín, lebo vás niekto tresol kyjakom a okradol. Je to prirodzený výsledok naivity.

Deži pochopil veľmi rýchlo,prečo Obama dostal Nobelovu cenu za mier. Ak by totiž niekto chcel túto cenu udeliť až po tom, ako Obama naozaj niečo pre svetový mier urobí, Obama by sa jej nositeľom nikdy nestal. Najviac totiž pre svetový mier urobil vtedy, keď nič nerobil. Sotva niečo robiť začal, všade sa začalo bojovať – asi najviac si to odskákal Blízky východ.

Možno by sme sa mali zamyslieť nad tým, prečo Arabi tak nenávidia Američanov. Možno by sme mali konečne otvoriť oči a prestať sa ospravedlňovať Židom za holokaust, s ktorým aj tak súčasné generácie nemajú nič spoločné, a mali by sme začať sledovať vývoj arabského holokaustu na územiach, okupovaných Izraelom za podpory USA. Mali by sme si položiť otázku – prečo to trpíme a mlčíme ?

Možno by sme sa mali zamyslieť nad tým, či je naším priateľom niekto, kto nás odpočúva, sleduje a porušuje všetky medzinárodné zmluvy a právo. Nenechajme sa opíjať rožkom, že to robia všetci – ktorá krajina má také výdavky na zbrojenie, ako USA ? Svojho času ich malo niekdajšie ZSSR, a vieme, ako to skončilo.

A skúsme si uvedomiť, že hnacím motívom túžby po zmene bola neprijateľnosť správania bývalého režimu voči jeho oponentom, ktorých sledoval, odpočúval i perzekuoval. Vtedy sa jednalo o stovky, možno tisíce ľudí. Dnes však niekto odpočúva, sleduje a perzekuuje milióny ľudí – dokonca vlastných spojencov. Je to naozaj spojenec ? Neverím tomu – podľa mňa sú USA dlhodobo teroristickou veľmocou č.1 a mali by sme si položiť jednoduchú otázku na záver – v čom je lepšie ich správanie oproti správaniu a praktikám Tretej ríše pod vedením A. Hitlera, alebo chovaniu stalinistického ZSSR ? Alebo si počkáme, ako ďaleko dokážu USA zájsť ?

Američania si narobili nepriateľov sami, nech si aj sami riešia problémy, ktoré sú s tým spojené. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463244x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu