Založ si blog

Kríza morálky ? V politike morálka nie je ! !!

Nahlúple reči rôznych „odborníkov“ na tému úspechu Kotlebu v regionálnych voľbách čoraz viac vyvolávajú otázku –

 

“ … kde je skutočná elita spolločnosti ? „

 

Viem, kde ju určite nenájdeme – v národnom parlamente, vláde a verejnej správe. Tam sa všetci na elitu len hrajú, keďže poslanec či štátny zamestnanec nekonajú podľa svojho vedomia a svedomia, ale len podľa potrieb rebríka, ktorý použili na ceste do funkcie. A ak sa náhodou niekto vzoprie – končí, a to aj vtedy, ak povie pravdu, či upozorní na rôzne nekalé praktiky.

 

“ … chceš funkciu ? Nauč sa remeslo prostitútky …. daj každému, kto zaplatí … „

 

Tak by sa dala definovať súčasná morálka na Slovensku. Pokiaľ niekto o tom pochybuje, nech si pozrie, aká panika vznikla v politických stranách po úspechu Kotlebu, a dokonca aj ľudia, ktorí tvrdili, že aktuálny banskobystrický župan V. Maňka plytvá verejnými financiami, ho idú v druhom kole voliť. Prečo ? Vari im vadí Kotleba ? Ani veľmi nie, skôr im vadí priamočiarosť, s akou ide za svojím cieľom, a hlavne to, že na rozdiel od nich nie je pokrytec – on o parazitoch hovorí, oni sa k ľuďom chovajú ako k parazitom (len používajú krajšiu rétoriku).

Pri pohľade na vývoj Slovenska od roku 1993 sa vôbec nečudujem bývalej spolužiačke, ktorá po schválení rozdelenia federácie odišla do Londýna, a najkratšou možnou cestou získala britské občianstvo … a zahodila slovenský pas. Nechcela sa hanbiť za túto krajinu, a žiaľ – v mnohom mala pravdu.

 

“ … veľkí zlodeji sa spájajú, aby im nevyfackal malý populista a nesiahol na ich (nakradnuté) majetky …“

 

Tak dnes komentovala výsledky volieb, keď sme diskutovali cez Skype. A skúste si pozrieť aj niečo iné a položte si otázku – nie je súčasná situácia podobná tej minulej ?

 

Veľká hospodárska kríza … 1929

 

Demokracia po európsky je jedno veľké smetisko, kde sa bahnia len tí, čo nemajú problém klesnúť na úroveň svine domácej. Ospravedlňujem sa jej za urážku, keďže som ju prirovnal k tvorom oveľa horším. Ona je aspoň užitočná.

 

Morálka je v slovníku cudzích slov u každého politika. Dôkazom je práve výsledok týchto regionálnych volieb. Namiesto reálnej úvahy nad tým, čo spôsobili národu, sa len divia a začudovane pýtajú : “ Prečo ho volili ? Však my sme ich len klamali, okrádali a zotročili … nič viac. Tak prečo ? „

 

Preto … preto sa k moci dostali aj iní, napríklad po hospodárskej kríze. Pochopili, že demokracia je systémom klamstva, korupcie a zavádzania, nerozlučne spojených s chudobou, biedou a utrpením. A tak hľadali cestu k poriadku … bojovali o vlastné prežitie. A zaplatili to päťdesiatimi miliónmi životov … túžbu po slušnom živote, ktorú im upierajú aj dnešné garnitúry, ktoré sa neskôr divia ….

 

Ale v jednom pravdu predsa len majú. Slovensko naozaj postihla kríza morálky. Hovoria o nej tí, čo nepoznajú ani význam samotného slova – a to krízou je.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433160x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu