Založ si blog

Pravda o diskriminácii na Slovensku

Roky nás fackujú rôzne mimovládne organizácie výčitkami, že diskriminujeme rómske etnikum. Skúsme sa teda na ich tvrdenia pozrieť z nášho pohľadu.

Najprv otázka – čo je to mimovládna organizácia ? Zo skúsenosti poviem jedno – spolok parazitov, ktorým sa nechce robiť, a za pomoci príspevkov rôznych darcov (ktorí si tak znižujú daňový základ) zasahujú do oficiálnej politiky, aby ju zmanipulovali v prospech tretej strany (nie, diskriminovaní to nie sú). Hovorím – zo skúsenosti, pretože počas pobytu v zahraničí som videl množstvo rečí mimovládok a obvykle skoro žiadne skutky. (väčšina z parazitov osadníka ani nevidela na vlastné oči)

Takže – najprv skúsenosť  s obecnými úradmi. Budete sa diviť, ale ak požiadate o stavebné povolenie, ani jeden úrad nežiada doloženie vlastníckeho vzťahu k pozemku, na ktorom chcete stavať. Asi preto máme množstvo luxusných stavieb na cudzích pozemkoch, kde sa vlastníci pozemkov nevedia dovolať svojich práv. A možno aj preto všetci len tárajú o riešení problému nelegálnych osád, lebo vedia, že dôsledné napĺňanie zákona by postihlo aj ich samotných.

Skúsenosť so sociálnym systémom – ak tam príde príslušník menšinového etnika, je obvykle vybavený za pár minút, úradník mu dokonca aj vypíše potrebné papiere. A obvykle sa nič neskúma, pretože úradníka nedostanete do osady ani párom volov. Len sa posunie žiadosť na schválenie. Naopak, platiaci poplatník, ktorý sa dostane do sociálnej núdze, sa okamžite stane terčom posmechu a šikanovania. Podklady si vypĺňa sám, úradník ho preháňa a nakoniec ešte príde na kontrolu majetku a ukazuje, čo musí žiadateľ odpredať, aby sa stal sociálnym prípadom a mal nárok na VLASTNÉ PENIAZE !!!

Výsledok ? Osadník so satelitom na streche búdy, na cudzom pozemku dostáva sociálne dávky bez problému. Naopak – poctivý poplatník sa musí svojpomocne zruinovať, vytvoriť si holobyt, aby mal nárok na peniaze, ktoré roky platil do systému a to práve pre prípad núdze. Pre neho je aj televízor nadštandard.

Kto je teda diskriminovaný ?

Nedávno som čítal názor M. Hvoreckého na jeden blog, kde sa spisovateľ vyjadril, že problém nelegálov musíme riešiť humánne a s citom. Plne súhlasím … pán Hvorecký nám určite s radosťou dá príklad. Takže navrhujem, že by všetci humanisti poskytli svoje adresy, a obete osadníckych nelegálov sa s radosťou poskladajú na autobusy a sťahovacie autá, aby im mohli nelegálov priviezť domov – nech nám humanisti ukážu, ako to máme robiť. Samozrejme, bez štátnych príspevkov a za vlastné peniaze. Určite znesú, že si nelegál postaví na ich pozemku búdu, smeti bude hádzať z okna na pozemok, potrebu bude robiť  hocikde, občas im niečo ukradne, alebo hodí kameň do okna. Mohli by mu dávať aj vreckové, aby nahradili peniaze, ktoré im nechceme dávať my – hnusní rasisti, čo ich zo svojho živíme už desaťročia.

Ale poďme radšej k ozajstným riešeniam, nie prázdnym rečiam p. Hvoreckého a mimovládok.

Najprv si skúsme spomenúť, kde príslušníci menšinového etnika pracovali za oného režimu. Obvykle v komunálnych službách, na cestách, stavbách či poľnohospodárskych družstvách.

Takže – ak naozaj chceme osadníkom pomôcť, prestaňme im rozdávať. Prestaňme tolerovať porušovanie zákonov z ich strany, a skrývať sa za humanizmus.

Najviac štátnych financií sa rozkradne na rôznych výberových konaniach a štátnych objednávkach pre súkromné firmy. Zakážme to, a vráťme sa k tomu, čo fungovalo – štátnym podnikom. Samozrejme, bez idiotov-zlodejov v ich čele, ktorí ich mohli riadiť, hoci priznávali, že to nevedia – napríklad vyjadrením, že štát je zlý vlastník. Nie štát, páni, ale ľudia (idioti-zlodeji) ničia majetok, ktorý nevedia spravovať.

Obnovme štátne podniky na výstavbu ciest, realizáciu štátnych zakáziek, obnovme družstvá – a budeme mať prácu pre armádu ľudí s minimálnym vzdelaním, a nebudú nútení bývať v osadách na cudzích pozemkoch, lebo si zarobia na vlastné. A vzniknú reálne pracovné miesta, nie sponzorované z našich daní pre zisky špekulantov.

Smola – toto riešenie je nerealizovateľné. Politické elity by museli pracovať a niesť zodpovednosť. Taká zvrhlosť, žiadať od nich prácu a obnovenie pracovných návykov.

Takže – dnes síce Kotleba županom nebude (lebo v cigánskej férovke sa vyhrať nedá), ale čoskoro ho ignoranti v slovenskej politike i napriek svojim hlasitým protestom zvolia. Lebo – aj SMER-SD podobne začínal. Najprv robil pre pravicu bubáka, a nakoniec ho pravica zvolila – dokonca do vlády bez potreby koaličného partnera.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458135x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu