Založ si blog

Psychiatria v Bruseli zjavne nestačí na svoje úlohy

Riadenie veľkej spoločnosti nie je o tom, či ju riadi žena alebo muž. Je to o schopnostiach. Vedeli by to aj úradníci v Bruseli, keby museli plniť odborné kritériá na obsadenie funkcií. Keďže je však jediným kritériom na prijatie vhodná farba košele, vedieť to nemôžu. Nikdy sa nemuseli živiť prácou, a preukazovať výsledky.

V bývalej firme sme zažili za dlhé roky niekoľko žalôb, ktorých predmetom bola údajná diskriminácia. Žalovala nás neúspešná uchádzačka, ktorá sa nevedela vyrovnať s neúspechom – a ani na súde neuspela. Akosi pozabudla, že nespĺňa požadované predpoklady. Žaloval nás aj mladý muž tesne po absolvovaní školy… kde má nadobudnúť prax, keď ho všetci odmietajú ? Nuž, vo funkcii riaditeľa sa prax nadobúda len v štátnom sektore. Tam rozhodujú iné kritériá, napríklad farba košele, či koncentrácia klamstiev, ktoré ho dostali do kruhu vyvolených.

Lenže vo firmách rozhodujú iné kritériá. Výsledky, vzdelanie a referencie. Každému je jedno, či uchádzač nosí lodičky, alebo si ráno zastriháva bradu, ak dosahuje výsledky. A tam je problém – výsledky sú kritérium, ktoré Brusel a jeho pacienti neuznávajú. Ak by to bolo inak, väčšina by tam už dávno nesedela, pretože výsledky „práce“ bruselskej partokracie sú žalostné. A tak vymýšľajú hlúposti, aby budili dojem činnosti.

Feministky môžu tancovať. Uspeli, lebo zatlačili na pacientov v úradoch. Lenže na druhej strane si kladiem otázku, či rovnako ponesú aj zodpovednosť za následky absurdného výmyslu. O to sa nebude biť nikto. Tak to už býva – úspech je spoločný, neúspech patrí jednotlivcovi. Stačí si spomenúť na sľuby smradov, sediacich na tribúnach v Petrohrade, Goteborgu či Helsinkách.

Neviem, nikdy som nechcel byť hasičom. A aj tak som sa ním stal – z mojej peňaženky sa hasia požiare, ktoré založili – hasiči pri hasení rôznych krívd. Hasiči ? Ani nie … mne pripadajú skôr ako pacienti psychiatrie. V Bruseli …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 09:53

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454010x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu