Založ si blog

Nikto nemá toľko peňazí, koľko my dáme sľubov

Kladiem si jednoduchú otázku – čím to je, že po ponukách a návšteve civilizovaného Západu sa všade strhnú nepokoje a demonštrácie, ktoré neraz prerastajú do občianskych vojen ….

Akosi zlyháva taktika úplatkov a rinčania mierovými ratolesťami s plne nabitými zásobníkmi. A keď to niekto skombinuje so šialenou požiadavkou na prepustenie vrkočatej Júlie, problém je na svete. Opäť sa ukázalo, že únia je molochom na hlinených nohách, ktorý je ovládaný kariéristami a neschopnými hlupákmi.

Únia rozdáva sľuby, Rusko môže rozdávať peniaze. V čom je vlastne rozdiel ? Asi v tom, že únia skrýva korumpovanie politických špičiek za rôzne krásne slová o mieri a spolupráci v Európe, ale Rusko koná jasne a otvorene – vykašlete sa na úniu, dostanete groše … ak sa vykašlete na nás, padnete aj s úniou. Najhorší je fakt, že v podstate nie je Rusko ďaleko od pravdy. Putinovi a jeho nohsledom stačí začať využívať ruský potenciál, a únia padne na kolená v nerovnom boji. Potenciál únie je totiž skoro nulový, keďže imperiálnou politikou si vytunelovala vlastné trhy.

Takže ? Možno aj vyjde plán na anexiu Ukrajiny. Napokon, v ukrajinských podmienkach je mnoho vecí len otázkou ceny a vyjednávania. Takže je veľmi pravdepodobné, že slušný mešec peňazí presvedčí Putinom vystrašeného Janukovyča, aby nakoniec zmluvy s úniou podpísal. Avšak to, čo môže reálne nasledovať, sa zrejme nebude páčiť nikomu. Rusko je totiž bez ohľadu na táraniny Barossa svetovou veľmocou, a Putin si je ruskej pozície veľmi dobre vedomý. Takže sa dajú očakávať ruské protiopatrenia na zachovanie rovnováhy – ekonomickej i vojenskej.

A to môže znamenať rast napätia medzi Ruskom a úniou, počiatok obnovenia praktík z čias studenej vojny, niečo však bude úplne iné – za čias studenej vojny v minulosti mal bývalý Sovietsky zväz na krku skoro celú východnú a strednú Európu, dnes bude mať však Rusko všetky zdroje výhradne pre vlastné potreby. A nemusíme si robiť ilúzie – Putin ich bude vedieť primerane využiť. Takže by som sa vôbec nedivil, ak by začala ropná a plynová vojna.

A určite začne aj bitka o obchody so starou pannou – Ruskom. Ale – nebojme sa, však politické elity únie majú lezenie dozadnej časti tela bohatých veľmi dobre zvládnuté … možno obstarožná a bohatá nevesta povolí … za primeraný bakšiš.

Vitajte vo svete korup …. prepáčte, lobizmu …  😛

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457204x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu