Založ si blog

Sen únie – zákaz kritiky a obmedzenie slobody názoru

Priznám sa, keď som čítal blog J. Poláčka o plánoch istej európskej skupiny na trestanie za prejav neprijateľného názoru, mal som pocit, že zle pochopil znenie svojho zdroja. Názor som zmenil vo chvíli, keď som si prečítal texty odkazov na zdroje blogu. A hoci sa mi stále zdá, že som voči únii zaujatý, po prečítaní niektorých článkov začínam prichádzať k presvedčeniu, že som skôr príliš – tolerantný.

http://www.blogovisko.sk/sloboda-slova-konci-nadchadza-era-tolerancie.html

(tu nájdete blog J. Poláčka)

http://www.prisonplanet.com/eu-set-to-monitor-intolerant-citizens.html

(jeden z jeho zdrojov)

 

Z diania na Slovensku môžem potvrdiť, že sloboda názoru sa síce pripúšťa, ale zaznamenali sme už snahy niektorých politikov, aby bola potlačená, prípadne autori príspevkov boli potrestaní za to, ako sa na adresu niektorých „veličín“ vyjadrili. Rovnako som zistil, že v reakciách na príspevky sa často stane, že reakcia zmizne, alebo je administrátorom modifikovaná – prípadne zablokovaný prispievateľ. A často sa nejedná o vulgárne príspevky, či osočovanie. Taká je realita.

Ale pri pohľade na snahy únie o oklieštenie samostatnosti jednotlivých členských krajín pripúšťam, že aj menej dôveryhodné zdroje môžu poukázať na pravdu. Stačí si spomenúť na snahu o politiké zjednotenie krajín vo forme tragikomickej postavičky prezidenta, či „ministerky“ zahraničia. Stačí si spomenúť na snahy o presadenie fiškálnej únie. Stačí si všimnúť nadradenosť zákonov únie nad zákonmi jednotlivých krajín. Nehovoriac o vlajke spolku, ktorá býva pravidelne zavesená na úrovni národnej vlajky. Prichádza však doba, keď by mnohí chceli, aby visela vyššie, ako symbol nadradenosti a dôkaz správnosti dogmy o neomylnosti.

A tomu musíme zabrániť – všetkými prostriedkami. Nesmieme dovoliť, aby symbol nadutosti, korupcie, lži a príživníctva požíval väčšiu úctu ako symbol národa a jeho nezávislosti. Nesúhlasím síce s tým, ako pred nejakým časom niekto pálil vlajku únie na námestí (a bol za to odsúdený), na druhej strane sa však v prvom rade cítim ako Slovák. Súčasť národa. A súčasťou klubu byť môžem – nemusím. Hoci za seba poviem – nechcem. 

Niekto raz povedal pri pohľade na jeden preukaz – radšej ste mali stúpiť do ….. a plne som s ním súhlasil.  Význam tých slov sa nemení ani dnes, a nezmení na tom nič ani fakt, že to …….. je modré. Stále to smrdí a vyzerá – rovnako.

V lete 1992 sme dovolili banditom a zradcom, aby nás okradli o vlasť a pošliapali naše občianske práva. Nedovoľme, aby nás dnes iní banditi a podvodníci okradli znova – o nezávislosť, vlasť a slobodu slova. Ak sa budeme nemo prizerať, potvrdíme, že november 1989 nemal žiadny zmysel, nebol žiadny dôvod, aby sme si ho všimli a pamätali … a potom má pravdu aj kachličkár od susedov. A pokojne mohlo ostať všetko po starom, a my v područí ZSSR. To, čo nás čaká, nie je o nič lepšie, ba oveľa horšie. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465425x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu