Založ si blog

Blbci všetkých krajín, smejte sa a mlčte . ..

Cenzúra sa pomaličky vkráda zadnými dverami do našich životov. Nedávno vymazali kolegove príspevky na portáli SME, kde začala tzv. moderovaná diskusia k určitým spoločenským témam – napríklad homosexuáli, Rómovia, únia, Izrael, a tak by sme mohli pokračovať. Moderovaná diskusia znamená dve veci – buď je diskusia úplne zakázaná, alebo je zakázané povedať pravdu, ak sa nepáči iným. Vlastne, v niektorých oblastiach sa pravda zakazuje úplne – dokonca aj v mysli. Ešte šťastie, že nemáme nejaké pokrokové skenery myšlienok, ináč by sme už povinne chodili na odber vzorky.

Podobne ako kolega, som na niektorých portáloch dopadol aj ja – príspevky mi zmazali, obmedzili alebo zrušili prístup. Debil, kretén, somár, idiot … aj takýmito slovami ma častovali niektorí „diskutujúci“. Niekde vynechali písmenko, či posunuli …. a všetko je oukej. Naopak, niečo nebolo oukej po mojom slušnom upozornení, že sa nenechám urážať a nenechám napádať ani svoju rodinu rôznymi slovnými útokmi, a viem vec riešiť aj právnou cestou … a bum, zrazu som bol na troch miestach odhlásený, a opätovné prihlásenie skončilo hláškou – pre porušenie pravidiel vám bol obmedzený prístup do ……. Jeden administrátor v „pomätení“ zmyslov napísal aj odôvodnenie (obvykle sa nepíše), vraj k obmedzeniu došlo pre vyhrážanie inému diskutujúcemu a citoval slová – „neželám si, aby ste brali do úst moju rodinu, v prípade opakovania budem nútený prikročiť k právnym krokom“ … u ostatných to bolo jednoduchšie – nezdôvodňovali, a nejaká palica sa nájde. Nie je tak ?

Blbci všetkých krajín, smejte sa a mlčte. Stačí, ak to budete platiť. Predražený cirkus s názvom – hra na slobodu a demokraciu. Doba dospela k takému pokroku, že „inteligencia“ pokladá za normálne, ak na uliciach ležia bezdomovci, ak sa v zime nachádzajú na uliciach ľudia, ktorí zamrzli, ak máme státisíce ľudí, ktorí sotva prežívajú, ba neraz hladujú – hoci často tvrdo pracujú. Niektorí „inteligenti“ sú tak drzí, že ich dokonca označujú za neschopných, nevzdelaných či lenivých. Ba dokonca tieto infantilné reakcie a názory zašli tak ďaleko, že jeden diskutujúci otvorene napísal – národ sa musí očistiť od neschopných … a je to v poriadku.

Aj tak sa dá, povedal by klasik. Kultúrne je všetko v poriadku, ak nás médiá denne masírujú potokmi krvi a ľudského utrpenia. Je v poriadku, ak sa v spravodajstve televíznej stanice nedozviete skoro nič o aktuálnom spoločenskom dianí – zákonoch, novelizáciách a ich dopadoch na váš život, ale presne sa dozviete, kto s kým a kde spí. Kultúrne je v poriadku aj to, že súkromné televízie denne porušujú pravidlá pridelenia a užívania licencie, a v celodenných hodinách vysielajú obsah s násilnou tematikou. Je v poriadku aj to, že porušovatelia týchto pravidiel, ktorých môžeme rovno označiť za recidivistov, dostávajú pokuty, ktoré zaplatia ľavou zadnou (pretože na ne zarobia za tri-štyri minúty reklamy).

Dokedy to bude v poriadku ? Niekto napíše – ja nesledujem televíziu, nesleduj ju ani ty. Slaboduché riešenie, ktoré je navyše v nejednom prípade aj nerealizovateľné. Niekto si myslí, že ak zavrie oči, pominie zlo. Omyl … zlo ostane. Máme aj starších ľudí, pre ktorých je televízia často jedinou formou  dostupného rozptýlenia – a čo oni ? Čo ich potreby ?

Na záver len jedna perla z úst „inteligenta“ – stretol som ho na ulici, akurát sa vracal z polície. Vraj bol dať trestné oznámenie na nejaký internetový obchod, lebo odtiaľ kúpil nejaký hrniec za tridsať euro, ktorý nefunguje tak, ako by mal – a on sa cíti podvedený. Dali sme sa do reči, a popri inom padli názory aj na súčasný stav Slovenska, okrem iného aj na niektoré poriadne predražené štátne zakázky. Pozrel na mňa a konštatoval – to je normálne, v politike sa vždy kradlo a bude kradnúť … len vo veľkom.

Spadla mi sánka, otočil som sa a odišiel. Za pár eur sa ide naťahovať … a pri miliardách mávne rukou ? Asi v zmysle starého porekadla – “ čo môže Boh, nemôže vôl “ …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9464780x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu