Založ si blog

Fešáci a čo tak páchať „dobro“ za svoje ?

Opäť sa blíži doba vymývania a masáže mozgov, v ktorej pozadí sú lukratívne fleky v bruselskom sídle euromafie. Vraj sa všetci idú doslova pretrhnúť, aby sme sa mali lepšie. Vraj budú lepší, výkonnejší, spoľahlivejší a konečne uveríme aspoň pozdravu „Dobré ráno“ – samozrejme po kontrolnom vytrčení kotrby z okna. Vraj …

Chceme vaše dobro, začína sa ozývať z pyskov rôznych fešákov. Veru, pri predstave občana, ako sa chudák zúfalo namáha minúť svoju žobračenku, sa musí dať do plaču aj najväčší cynik. Je to tragédia, keď pracujúci bedár zúfalo premýšľa, čo si skôr kúpi – či kus prádelnej šnúry a vyberie si strom s vhodným výhľadom, alebo bruselským politbyrom certifikované svinstvo, ktoré je údajne zdravotne nezávadné, lebo sa kontroluje len na všeobecne známe neduhy.

A pri spomienke na množstvo „užitočných“ vystúpení dosluhujúcej eurotety, napríklad vo veci zachovania populácie severskej tresky, musíme pociťovať záchvaty bezhraničného nadšenia.

Napadlo ma, koľko fešákov, ktorí dnes rozdávajú sľuby, by sa pobilo o lukratívne miesta v bruselskom politbyre, keby boli výhradne reprezentatívne, a všetci by si museli svoje fleky financovať z vlastnej kešene. Asi by ich veľa nebolo … ak by bol výkon verejnej funkcie otázkou spoločenského statusu bez platu, zrejme by sa hlásil málokto.

Takto sa však pohodlne plodia debilné návrhy, ako napríklad zakotvenie povinnosti pestovateľov na používanie certifikovaných osív, čo v praxi znamená – povinný nákup tovaru od nejakého kumpána a sponzora politikov. Môžem ich však ubezpečiť, že aj keby zdrap s ich nápadom podpísal sám Stvoriteľ, srdečne sa na to vykašlem a naďalej budem pestovať po svojom. Napokon, pri ochutnaní paradajky z vlastnej produkcie a porovnaní s tým, čo sa predáva v obchodoch, som vždy v pomykove – ak ja pestujem paradajky, čo predávajú v obchode ? Alebo naopak – ak sú v obchode paradajky, čo pestujem ja ….

Takže, čoraz viac uvažujem, ako dosiahnuť to, aby funkcia euromafiána bola výhradne čestnou funkciou, bez nároku na výpalné … však sprostosti môžu naši zástupcovia pokojne potiť aj za svoje, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9478408x
Priemerná čítanosť článkov: 3877x

Autor blogu