Založ si blog

Bitka o bývalú obilnicu Európy

Aký dôvod môže mať bitka o Ukrajinu ? Krajinu, ktorá sa zmieta v ekonomických problémoch, a reálne jej hrozí bankrot … krajinu, ktorej populácia sa počíta na desiatky miliónov obyvateľov, ale ich kúpna sila je prakticky bezvýznamná….. krajinu, ktorá má dnes len dve prednosti – lacnú pracovnú silu, a spoločnú hranicu s Ruskom. Prečo sa teda Brusel a Washington bijú o toto vrece, natrieskané problémami ?

Kedysi, za čias všemocného Sojuzu, koloval o Ukrajine vtip – hovorilo sa, že má týždňové polia. Zjednodušene povedané, pri žatve ste v pondelok nasadli do kombajnu, a v piatok ste končili smenu pri jeho otáčaní na spiatočnú cestu.

Nie je žiadnym tajomstvom, že po finančnej kríze sa so strachom očakáva nástup potravinovej krízy. Šialená politika Bruselu spôsobila, že farmári nechávali svoje polia ležať ľadom, aby dostali príspevky … alebo ich dokonca predávali rôznym developerom, ktorí na miliónoch hektárov úrodnej pôdy postavili rôzne plechové a betónové krabice, aby mohli uspokojiť dočasný tlak po výrobkoch dennej potreby, alebo vytvoriť rôzne sklady.

Keď sa prejdete po Slovensku, a budete sa pozorne pozerať, pochytí vás zlosť. Budete vidieť ruiny v areáloch bývalých štátnych podnikov, ktoré privatizéri beztrestne vytunelovali a rozpredali … a na krásnych lúkach v okolí, či hektároch úrodnej pôdy stoja plechovice tzv. investorov, ktorí dostali nielen rôzne dotácie a daňové úľavy z vrecka poplatníkov, ale ešte aj zničili to jediné, čo by nás mohlo v prípade potravinovej krízy zachrániť – nádej na obnovenie potravinovej bezpečnosti.

____________________________________

Elity žijú v strachu. Miliardári vo východnej a strednej Európe sa obklopujú vysokými múrmi a kamerami, lebo aj lastovičky na kábloch švitoria, že ich majetky pochádzajú z podvodov počas privatizácie. Vysoké múry okolo domov politikov zase bránia pomste ľudí, ktorých priviedli do biedy a na hranicu prežitia. Nie je ničím neobvyklým, ak politik žije v rezidenčnej štvrti, ktorá je strážená bezpečnostnou službou a uzavretá rampami so strážnymi búdkami. Prečo – keď sami hovoria, že im ide len o blaho tejto krajiny a jej obyvateľov ?

Najskôr preto, lebo sa riadia heslom, ktoré (možno) povedal Ľudovít XIV. – „Štát som ja …“ (L’état c’est moi) A možno preto, že veľmi dobre poznajú životnosť „investorov“ a plechovíc. A plechovice sú na tom lepšie – tam je istých aspoň desať rokov, a tí šťastlivejší dostali zaplatené po ich postavení. Lebo na Slovensku máme aj takých staviteľov, čo v bitke o zakázku prijali zdieračské podmienky – postaviť za desať mesiacov, so splatnosťou desať rokov a životnosťou – tiež desať rokov.

O čo sa teda bije Brusel a Washington na Ukrajine ? Neviem … môžem sa len domnievať, že je záujmom NATO, aby malo zbrane na hraniciach Ruska, keď zlyhal plán na protiraketový dáždnik. Ale rovnako pravdepodobné je aj to, že Brusel má strach z budúceho hladomoru, a hľadá poistku pre budúcnosť. Poistku pre vyvolených …. ktorou môže byť potravinový potenciál Ukrajiny.

Pri pohľade na slovenských politikov si často hovorím, že na starozákonných príbehoch o Adamovi a Eve môže byť viac pravdy, než sa na prvý pohľad zdá. Stoický pokoj vládnucej elity vyvoláva dojem, že niečo nie je v poriadku – a možno je ľudstvo naozaj výsledkom pokusu o rodinný sex, a zachovanie „čistej“ krvi. Žiaľ, výsledky pokusu pôsobia skôr neúspešne … kvalita elity nerastie a duševná úroveň upadá … na rozdiel od stavu majetku.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432201x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu