Založ si blog

Eslovacos están locos

Nie, dnes to nebude o teplom vzduchu, skôr o ekonomickom zázraku, ku ktorému došlo po roku 1990. A môže nás tešiť, že podľa našich vedcov je Slovensko absolútnym majstrom sveta v obchode so vzduchom. Neveríte ?

_______________________________

Komunisti zničili túto krajinu, ktorá bola po II. svetovej vojne priemyselne vyspelá, a dodnes sa nespamätala z ich bačovania počas viac ako štyroch desaťročí. Zásluhou ich vlády preletelo Rakúsko okolo Slovenska ako francúzske TGV a ocitlo sa úplne v inej galaxii blahobytu a pohody.

Zlikvidovali všetko, čo v tejto krajine bolo dobré. Odnaučili ľudí pracovať, naopak – naučili ich chodiť do práce len kvôli čiaročke v knihe dochádzky, spravili z národa poslušné stádo, ktoré pritláčalo tvár na výklad Tuzexu, ale nemohlo si nič kúpiť v tomto obchode pre vyvolených, lebo reťaz na krku nepovolila. Odnaučili nás cestovať po svete a poznávať iné krajiny a národy, lebo nám všetko tvrdo kontrolovali – nielen pasy, ale aj naše myslenie.

V štúdiu naše deti preťažovali množstvom nepotrebného učiva, ktoré absolútne nesúviselo s ich budúcim uplatnením v živote. Však si len predstavte tragické pocity budúceho robotníka, ktorý ovládal rôzne pasáže z diel Dostojevského, Puškina, Tolstého či Haška, Jarunkovej, Hviezdoslava a mnohých iných. K čomu boli také znalosti u budúceho murára, či klampiara ?

V zdravotníctve obrali lekárov o množstvo práce, lebo skoro úplne zlikvidovali choroby ako TBC, či čierny kašeľ, alebo mumps. Deti sekírovali v rôznych pionierskych táboroch, kde museli plniť rôzne zábavné úlohy, ako napríkla zbierať raždie na večerný táborák, či hrať futbal alebo vybíjanú a bojovať o víťazstvá v rôznych turnajoch. Však si predstavte to nešťastné dieťa, ako namiesto sledovania televízie sa trápi pohybom na čerstvom vzduchu – nie je vám ho ľúto ?

Našťastie, doba neslobody a ničenia skončila … a Slovensko sa stalo baštou pokroku a tigrom v ekonomike.

______________________________________

Skúste si predstaviť tú šialenú drinu, keď predstaviteľ vlády musel predávať vzduchoprázdno, ktoré ostalo po komunistoch. A hlavne to namáhavé pátranie po hlupákoch v šírom svete, ktorí zaplatia miliardy do štátnej pokladne za majetok, ktorý už dávno neexistuje. Neľudská drina sa však vyplatila – desiatky budúcich vlastníkov sa prechádzali prstom po plánoch neexistujúcich podnikov, a platili horibilné sumy za česť – vlastniť nedotknuteľnú chiméru. A bludné vízie sa predávali jedna radosť – už štvrťstoročie žijeme z tohoto kšeftu. Však si to predstavte – predala sa vízia SPP, telekomunikácií, Slovnaftu, BAZ, Calexu, Figara … a mnohých iných podnikov, ktoré vlastne neexistovali, lebo komunisti počas svojej vlády všetko zničili a rozkradli. Úžasné, nie ?

_______________________________________

Veď je to hovno v celofáne, zakričal nejaký neznaboh v roku 2008. Predávajú nám hovno v celofáne, a tvrdia, že je to smotana … pridal sa iný. A začala kríza. Musíme vás prepustiť, začala sa kríza … musíme vám znížiť plat, začala kríza …. musíte prejsť na živnosť, alebo dostanete výpoveď, začala kríza … ale, však ste dostali dotácie na moje pracovné miesto, nesmelo namietol akýsi anarchista … čuš, ty smrad, okríkli ho – a za čo si kúpime šampus, aby sme mali niečo na pitie, keď sa budeme slniť na našej jachte ?

_______________________________________

Po ulici sa vlečie ligotavé BMW. Zastane, a z auta vystupuje spotený, zúbožený chlapík v šmejdovom obleku Tulo Foss. Na ruke mu svietia hodinky zo sekáča zn. Pissut. Predstavte si pozlátený šmejd, za ktorý pýtajú trápnych tridsať litrov … v euráčoch. Veď sa musí za to hanbiť, nie ? Predstavte si, koľko driny dá človeku, kým mu niekto požičia štyridsať miliárd eur  …. Toľko sľubov …. toľko lobistov … na zaplakanie. Strašné ….

_______________________________________

A majstrom sveta sa stáva – Slovenskóóó …. krajina, ktorá plní rozpočet vzduchom z čias komunizmu ….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432210x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu