Založ si blog

Opustiť EÚ a upratať v správe štátu

Krym nám potvrdil (pobúrenie okolo prvého odmietnutia eurovalu naznačilo), že EÚ nie je klubom slobodných, demokratických a nezávislých štátov. Je to klub, ktorý je v područí záujmov Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie a USA. Teda dvoch veľmocí, ktoré v roku 1938 predali svojho spojenca, a jednej – ktorá ho roztrhala ako toaletný papier, a zaviedla krutovládu. A tá posledná ? Dlhý čas na utrpení národov zarábala a prizerala sa. Kam ďalej, Slovensko ?

Nálada obyvateľstva v rámci únie nie je dobrá. Nie je žiadnym tajomstvom, že je otázkou času, kým dôjde k referendu ohľadom členstva Veľkej Británie, dlhší čas vládne nespokojnosť aj v Nemecku (hoci to médiá starostlivo ignorujú), nenápadné náznaky o zhnusení z únie prichádzajú aj z Talianska. V pozadí stále tlie plán na dvojrýchlostné euro, teda Nemecko a pár vyvolených s cennejšou verziou, a plebs so slabšou. Čo na tom, že tzv. krízu spôsobili práve bohaté krajiny, ktoré v strachu zo šírenia vplyvu bývalého ZSSR roky nakupovali za peniaze svojich daňových poplatníkov bezcenné štátne obligácie krajín južnej Európy, a tak podporovali obchod so vzduchom. Nakoniec, práve na náhradu týchto škôd bol zriadený euroval, a sprostí Slováci sú jedným z národov, ktorý bude platiť za záchranu “ vyspelej “ západnej Európy pred krachom začiatkom 90. rokov.

Ak odmietnutie asociačnej dohody Ukrajiny s úniou vyvolalo veľký poprask v Bruseli, skúsme si predstaviť, aký cirkus by sa začal, ak by sa niektorá krajina pokúsila opustiť – úniu. Vyhrážky by lietali vzduchom ako holuby, prichádzali by rôzne demarše od kadejakých zapredancov (ako napríklad čierna diera Madlénka), a nerobme si ilúzie – tajné služby by hľadali spôsob, ako všetko zastaviť, aj za cenu stoviek mŕtvych podľa vzoru Majdan. A dosadenia bábkovej vlády na spôsob Jaceňuka a spol. Povedzme si otvorene, že prípadné opustenie únie by bolo veľmi ťažké, a zrejme by muselo byť spojené s otvorenou žiadosťou k Rusku o pomoc a ochranu. Skúsenosti hovoria, že každý, kto má iný názor ako Brusel – je zlodej a terorista.

Premrhali sme potenciál, ktorý sme mali po páde socializmu. Neboli sme zadĺžení, mali sme vybudovaný priemysel a poľnohospodárstvo, a mali sme aj inteligenciu, schopnú riadiť rozvoj štátu a jeho napredovanie. Žiaľ – majetok štátu sme zverili do rúk podvodníkov a diletantov. Dnes platíme za to, čo sme mali – pracovné miesta.

___________________________________

Prečo sa Brusel tak vehementne bije o Kyjev ? Prečo mu ponúka na počkanie výhody, o ktoré museli Slovensko, Slovinsko, Lotyšsko, Estónsko, Česko, Poľsko a Maďarsko bojovať dlhé roky a plniť vydieračské kritériá ? Odpoveď je jednoduchá – prebytok nepredajných a predražených produktov, neustály pokles odbytu a trvalé ohrozenie spoločnej meny, ktorá stráca hodnotu v dôsledku nových a nových emisií. A rast zadĺženosti malých krajín, ktoré predtým pomohol Brusel okradnúť o majetok, a následne ich za pomoci pôžičiek giganticky zadĺžil, pričom si neuvedomil, že kde nič nie je – tam ani splátky dlhov nebudú. Ale bude tam niečo iné – sociálne nepokoje a ohniská budúcich konfliktov.

___________________________________

Riešenie ? Iniciovanie referenda o opustení EÚ (a to bude poriadny problém, lebo politické strany kašlú na Slovensko, a stačí im potľapkanie z Bruselu), a následne veľké upratovanie v správe štátu, spojené s prijatím reality. Žiadna pravica, žiadna ľavica či stred, ale riadenie štátu výhradne odborníkmi, dokonale preverenými a s jasnou minulosťou. V praxi by to znamenalo úplnú zmenu systému, zrejme aj zákaz politických strán, ktoré sa chovajú viac ako mafia, než ako legitímne subjekty. Minimálne však zrušiť ich financovanie zo štátneho rozpočtu (bez ohľadu na volebné výsledky, nech si ich živia členovia), zavedenie plnej hmotnej i trestno-právnej zodpovednosti za výkon verejnej funkcie a schválenie zákonov, ktoré by zaväzovali politikov pod hrozbou trestno-právnej sankcie k plneniu programov, ktoré predložili voličom v kampaniach. A ešte niečo – zavedenie povinnosti pre všetky subjekty, ktoré uspeli vo voľbách, aby plne spolupracovali pri riadení štátu. Kto si chce vyberať partnerov, nech si založí firmu. … a ešte niečo – zavedenie statusu poslanca ako dobrovoľnej a neplatenej funkcie bez nároku na akékoľvek benefity (vrátane mzdy, asistentov a podobne), s preplatením primeraných nákladov na výkon funkcie – stravného, ubytovania a cestovného podľa bežných noriem. Výkon funkcie poslanca by mal byť poctou, nie cestou k preplnenému válovu.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460747x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu