Založ si blog

Pyrrhovo víťazstvo A. Kisku

Tancovať nad troskami slušnosti a sebaúcty môžu len bezcharakterní ľudia. Žiaľ, na Slovensku je to bežný folklór. Nedalo sa nevidieť, ako pochybné existencie a politické prostitútky tancovali nad porážkou svojho nepriateľa R. Fica, pričom sa tvárili, akoby dosiahli víťazstvo … nedosiahli, utrpeli.

Nedá sa totiž zabudnúť, ako sa vyjadrovali o budúcom prezidentovi pred začiatkom volieb. Bol pre nich rovnakým nepriateľom ako R. Fico a prijateľným spojencom sa stal až vo chvíli, keď utrpeli katastrofálnu porážku ich vlastní neboráci. Áno, slovenská pravica je dnes založená na politike neborákov. Čo vlastne oslavuje ? Prehru profesionálnych politikov so skúsenosťami, ktorí by boli ideálni pre post prezidenta, s neskúseným amatérom ? Tak sa ešte nedávno vyjadrovali o A. Kiskovi.

Máme síce nového prezidenta, ale nemáme žiadne dôvody na oslavu. Skôr naopak – máme veľa dôvodov na smútok. A zamyslenie – pretože A. Kiska bude minimálne do ďalších parlamentných volieb v podobnej izolácii, akú dnes zažíva župan bansko-bystrického kraja M. Kotleba. Pravica s ním bude spolupracovať len v prípade, že ju podporí v boji a podrazoch proti R. Ficovi, ale v ostatných prípadoch ho veselo podrazí – keď sa jej to vyplatí. Stačí si spomenúť na prípad ex-premiérky I. Radičovej, ktorú využívala a odkopávala vlastná strana podľa aktuálnej potreby.

Rovnako sa nedalo prehliadnuť ani zlomyseľné vyškieranie pracovníkov médií. Vŕtalo mi v hlave, čo ich tak dobre pobavilo – prestal som to však skúmať, lebo minulosť jasne dokazuje, že prostitútka ide s každým – kto primerane zaplatí. Je pravdou, že najväčšia radosť je škodoradosť, lenže – svojho času pri páde istého režimu sa rozzúrení a roky podvádzaní občania vyzúrili nielen na politikoch-podvodníkoch, ale sa aj kruto vysporiadali s tými, ktorí im roky prisluhovali. A slovenské médiá, najmä tie, ktoré sú v súčasnosti spriahnuté s opozíciou, majú veľa masla na hlave – a pekne plesnivého. Jeho pach nezakryjú ani rôzne charity, či slintanie nad ľuďmi, ktorých kruto zasiahol osud.

Pravica nikdy nedokázala vyhrať voľby, a hoci bola pri moci plné dve obdobia a polovicu tretieho, dnešná noc presne ukázala, prečo si nedokáže získať voličov – nevie robiť politiku inak, ako podrazmi, klamstvami, intrigami … pričom osud národa má totálne na háku. Národ ju nezaujímal v čase trhania federácie, ale so zanietením bojuje o moc a postavenie v štáte, ktorý – nechcela. Však peniaze nesmrdia, nie ?

______________________________

 

Nie je isté, či vlastne môžeme gratulovať A. Kiskovi. Dá sa pokladať za úspech výhra vstupenky do hniezda hadov ? Isté je jedno – počas svojho mandátu nenájde skutočného spojenca v parlamente. R. Fico bude jeho oponentom, a pravica nebola nikdy spoľahlivým spojencom, skôr sa vždy chovala ako bordel-mama vo verejnom dome. Navyše – ani jednej politickej strane dodnes nezáležalo na osude slovenského národa. Ten bol a bude pre všetkých len ľahko ostrihateľnou ovcou na zabezpečenie pohodlného života – bez námahy.

______________________________

Ak niekto čaká, že dnešná prehra je začiatkom konca politickej kariéry R. Fica – veľmi sa mýli. Fico nie je Mečiar a SMER nie je HZDS. Práve naopak – dnes na plnej čiare prehrala pravica, pretože sa naplno ukázal jej charakter – či skôr jeho absolútna absencia. A je skutočnou tragédiou slovenského občana, že zásluhou dneška dostanú jeho záujmy a potreby poriadnu facku v budúcnosti … pretože, ak bude chcieť spočítať všetky svinstvá pravici, bude musieť dať plnú moc do rúk ľavicového populizmu … v podaní SMER-u. Niet však pochýb, že pravica si to plne zaslúži.

Ináč … celkom ma pobavilo, ako niektorí tancovali od radosti na politickom hrobe … len si na vlastnú škodu neprečítali nápis na náhrobku – našli by tam svoje mená ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460662x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu