Založ si blog

Rozdeľuj a panuj . .. akosi to nefunguje

Ukrajina smeruje k rozpadu a opäť sa potvrdzuje, že americká politika v spolupráci s prisluhujúcim Bruselom prináša jedovaté ovocie. A vyzerá to tak, že východ Ukrajiny sa odtrhne, v najlepšom prípade vyhlási samostatnosť a Washingtonu s Bruselom ostanú oči pre plač … a chudobný západ na krku.

Nie je žiadnym tajomstvom, čo viedlo k snahe Čečenska o odtrhnutie od Ruska. Okrem stáročnej nenávisti medzi Rusmi a Čečenmi, to boli aj mocenské ambície Dž. Dudajeva, prvého čečenského generála v bývalej sovietskej armáde, a problémy, ktoré nastali po návrate vojakov z Afganistanu. Keďže neexistoval plán uplatnenia vojakov v civilnom živote, mnohí skončili po návrate ako nájomní vrahovia, rôzni “ ochrankári “ ruskej mafie … a tí najvyšší si skúšali utrhnúť svoj kus moci. Rovnako nie je tajomstvom, že Dudajev mal na začiatku svojej snahy o nezávislé Čečensko aj tichú podporu zo zahraničia, kde mnohým vyhovovalo pokračovanie rozpadu sovietskeho impéria a mädlili si ruky nad vidinou veľkých ziskov v budúcnosti.

Podobne to je aj v prípade Ukrajiny. Odmietnutie asociačnej zmluvy zo strany prezidenta Janukovyča bolo pre Brusel veľkým šokom. Tým skôr, že plán bol jasný – hostina na účet Ruska, ktoré bolo najväčším veriteľom Kyjeva, a dalo sa očakávať, že v prípade odklonu Kyjeva k únii väčšinu svojich peňazí nikdy neuvidí. Majdan sa ukázal ako neúčinný plán “ B „, pretože kontinent a USA síce so samozvanou vládou banditov a vrahov spolupracujú, ale tám im robí čoraz väčšie vrásky na čele. Napríklad otvoreným chválospevom na adresu najväčšieho zločinca 20. storočia – A. Hitlera.

A tak vyzerá výsledok intríg únie na Ukrajine veľmi žalostne – Krym nezískala a nedostala sa na dostrel k ruským námorným základniam, východ sa otvorene dištancuje od vlády samozvancov, ktorým kvapká krv nevinných z rúk … a na západe nie je okrem chudoby nič. O zúfalstve Bruselu najlepšie svedčia jeho snahy o zavedenie centralizovaného nákupu plynu od Ruska, a diktovanie cien – dodávateľovi ! Zdá sa, že trhový mechanizmus je výhodou len vtedy, ak to vyhovuje mocným v Bruseli.

Mimochodom – situácia na Ukrajine sa veľmi podobá Čečensku aj v niečom inom. Po nástupe Dudajeva bola v Čečensku zakázaná ruština na školách. Tiež to nedopadlo podľa predstáv bývalého generála … a ľudí, ktorí stáli v pozadí a nenápadne ho podpichovali proti Moskve. A Západ sa choval rovnako pokrytecky, ako v prípade Kyjeva – na jednej strane kritizoval zásah Ruska proti Čečensku, na strane druhej odtrhnutú republiku, ktorá podľa mnohých len prejavila legitímne právo na sebaurčenie, uznal jediný režim na svete – afganský Taliban ! 

V prípade Kyjeva je potichu uznaná vláda samozvancov, ktorej však z opatrnosti nikto nevyjadril oficiálnu podporu. Padajú len opatrné výroky, rôzne sľuby ( a na jednania s Kyjevom chodia obvykle politické figúrky nižšieho rangu, aby si elita neuškodila, ak niečo nevyjde ) … napokon, papier znesie všetko, nie ? Skoro komicky vyznievajú výčitky na adresu Ruska, ktoré sa podľa európskych politikov príliš málo realizuje pri jednaniach so separatistami. Moskve to vytýkajú presne rovnakí ľudia, ktorí jej na druhej strane vytýkajú až príliš veľkú angažovanosť v ukrajinskom probléme. Takže – veľa či málo ? Kto sa má v tom vyznať ?

_________________________

Sú však aj horšie veci vo svete, ako situácia na Ukrajine. Napríklad veselo kvitnú kvety zla – rasizmu a diskriminácie. Lenže, terčom prestávajú byť menšiny, ako kedysi … obeťou diskriminácie sa začína stávať v čoraz väčšom meradle väčšina. Nikto si neuvedomuje, že prehnanými požiadavkami menšín a ich podporou sa zároveň nepriamo podporuje aj rasizmus. Na Slovensku sa to často prejavuje tým, že poctivo platiaci daňový poplatník nemá v prípade potreby ani pätinu práv občana, ktorý štátu neodviedol ani cent. Vo svete ? Pri pohľade na tohtoročnú eurovíziu som nevedel, čo si mám myslieť … a nakoniec som celú vec vyhodnotil skôr ako cielenú provokáciu, kde vôbec nešlo o umelecký výkon.

Mám však pocit, že sme nepoučiteľní … minulosť nám už neraz ukázala, že trpezlivosť ľudí má svoje nemenné hranice ( lebo len slovenská trpezlivosť a naivita je nekonečná ), a potom dochádza k zbytočným tragédiám. Z nejednej strany počujem, že ľudia majú všetkého plné zuby, tým skôr, že sa im neraz vypomstí – vlastná slušnosť a poctivosť. Čo si má myslieť tvrdo pracujúca matka, keď musí obracať v ruke každý cent, neraz si odtrhne od úst, aby mala pre dieťa na rôzne potreby – od školských pomôcok cez rôzne krúžky … až po lepšie oblečenie, keď v triede ho beztrestne šikanuje iné dieťa, ktoré je často špinavé, otrhané a bezočivé … a ešte väčšinu vecí a potrieb dostane zadarmo, z daní matky, ktorej dieťa je obeťou šikany ? 

Ľudia s vyšším intelektom niekedy mávnu rukou, inokedy po sérii sklamaní pri snahe o riešenie problému sa začnú tváriť, že nič nevidia. Ale tí, ktorí nemajú ďaleko od slov k rane päsťou … tí to vidia úplne inak. A pri pohľade na slovenské voľby je čoraz jasnejšie, ako sa veci majú – sklamaní ignorujú nástroje, ktoré by mali viesť k zmene ( ale nevedú ), a tak o osude spoločnosti začínajú rozhodovať tí, čo nemajú ďaleko k rane päsťou. A to je naozaj nebezpečné.

Slovensku i svetu začína vládnuť absurdnosť a zvrátenosť. Americké neodôvodnené útoky bezpilotnými lietadlami, ktoré majú za následok množstvo civilných obetí, prechádzame mlčaním … hoci sa to deje na územiach nezávislých štátov, ale pobyt ruskej armády na vlastnom území je hodnotený – pomaly ako akt agresie. Kde sme to padli ? Najlepšie o súčasnom úpadku svedčí postoj našich “ vyvolených “ – ak ste napísali niektorému poslancovi pred voľbami, div sa nešli pretrhnúť, ako rýchlo odpovedali. Dnes ? Zabudnite … sú pri moci a vôbec vás nepotrebujú. I to o niečom svedčí …. niečom poriadne smradľavom.

___________________________

A niečo na úplný záver – ak dnes tlieskame vývoju na Ukrajine (teda spôsobom kyjevských samozvancov a postupom ich americko-bruselských podporovateľov na čele so skupinou Blackwater), nedivme sa, ak sa nám to raz v budúcnosti vráti ako bumerang. Spomeňme si na hlasovanie o eurovale na Slovensku a šialený nátlak Bruselu, keď sme ho odmietli – u nás lietali ostré slová, na Ukrajine malo odmietnutie Bruselu za následok – lietanie guliek ….

Sloboda – demokracia – nezávislosť – partnerstvo ? Len ak to vyhovuje mocným !!!

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456145x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu