Založ si blog

Bitka v krčme príčinou trestu pre neprítomných . ..

Pre pokračujúce povstanie na Ukrajine uvaľujú USA ďalšie sankcie na Rusko. Správa prebehla médiami a potvrdila, že na druhej strane oceánu máme krajinu, ktorá je riadená duševne chorými ľuďmi. Alebo skôr – vagabundmi, ktorí presne vedia, čo robia.

Kedysi som býval neďaleko baru, ktorý vznikol z bývalého krytu. Do baru sa vchádzalo približne tridsaťmetrovým tunelom, pričom najbližšia bytovka bola vzdialená necelých sto metrov. Napriek tomu sa okamžite začali spisovať rôzne petície proti prevádzke baru, a hľadali rôzne spôsoby, ako zariadiť jeho zrušenie. Hluk, údajné bitky opilcov, či iné zámienky … vždy prišla polícia a konštatovala, že všetko je v poriadku. Časom to majiteľa prestalo baviť, a premenil bar na klub, do ktorého mohli chodiť výhradne členovia s klubovou kartou … a začal nový šikan, tentoraz s odôvodnením, že majiteľ diskriminuje ľudí, ktorí nemôžu do baru, lebo nie sú členovia. Neskôr sa zmenilo vedenie mesta, a prišli tri-štyri “ náhodné “ razie, ktorých cieľom bolo prešetriť údajný predaj drog a alkoholu mladistvým. A naozaj – neďaleko boli zadržaní dvaja mladiství s pár jointami, a jeden párik v značne podnapitom stave, ktorý ešte zvieral v rukách fľašku vodky.

Po poslednej razii sa objavilo na dverách oznámenie, že prevádzka je dočasne zatvorená. Lenže … chyba lávky, majiteľ bol síce zdanlivo bezvýznamný človiečik, ale nehodlal sa vzdať. A začal klásť nepríjemné otázky – napríklad, prečo je označený za vinníka v otázke predaja alkoholu mladistvým, keď po zmene prevádzky na klub sa v bare nepredával žiadny tvrdý alkohol a pivo, ale len drahé a značkové vína ? Alebo – prečo mladistvých označili ako jeho hostí, keď nemali ani členské preukazy, a samozrejme ani osemnásť rokov ?

A začala fraška – najprv prišla odpoveď, že dôvodom uzatvorenia prevádzky nie je predaj alkoholu mladistvým (hoci to bolo v pôvodnom rozhodnutí), ale nadmerná hlučnosť prevádzky, ktorá obťažuje obyvateľov v okolí. Majiteľa teda kontaktoval príslušný orgán, aby vykonal merania a ajhľa – ani pri plnom výkone hudobnej súpravy nenamerali prístroje neprijateľnú úroveň hluku – skôr naopak, hlučnejší boli ľudia, ktorí prechádzali po priľahlom chodníku. Potom padla námietka diskriminácie (len pre členov), lebo súd uznal, že neexistuje zákon, ktorý by bránil zriadeniu súkromného klubu pre členov. A potom prišlo mlčanie – niekoľkomesačné, keď sa úrady tvárili, že o ničom nevedia.

Nakoniec sa prevádzka opäť otvorila, a prvé dva mesiace sa majiteľ nestíhal čudovať – chodila jedna kontrola za druhou. Bar pravidelne monitorovali hliadky mestskej polície, ktoré zaznamenali niekoľko bitiek pred barom, čo malo za príčinu predvolanie majiteľa na priestupkové konania. Čuduj sa svete, majiteľ mal vysvetľovať, prečo sa pred jeho barom bijú ľudia, ktorí nikdy neboli členmi a teda ani hosťami.

Nevedno, ako by to skončilo … keby jedného dňa nezadržali pred barom počas jednej potýčky synáčika istého podnikateľa, ktorý vlastnil niekoľko podobných prevádzok v okolí. Kým stihol prísť tatkom vyslaný právnik, synáčik priznal, ako je to s konfliktami – tatkovi nevoňala konkurencia, a tak zvolil špinavšie praktiky, ako sa zbaviť protivníka. Žiaľ, (či našťastie ?) precenil intelekt svojho potomka.

A zrazu bol pokoj …

________________________

A prečo som tento prípad spomenul ? Na Ukrajine zúri povstanie, ktoré vyvolalo vraždenie súčasnej vládnucej junty na Majdane … a Biely dom prijíma sankcie proti ukrajinskému susedovi – Rusku. V ukrajinskej krčme sa veselo mlátia, a účet za škody má podľa Bruselu a Washingtonu platiť Rusko ? Zvláštne … prečo sa podobne nekoná voči Izraelu, keď na palestínskych územiach zúri povstanie ? Však ten je v krviprelievaní aj poriadne aktívny … alebo ?

Budem tvrdý a možno príliš osobný, ale – kam sme to padli, keď degešov s týmto spôsobom myslenia pokladáme za svoje vzory a spojencov ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452317x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu