Založ si blog

Bruselská deľba – chudoba a prosperita za pomoci – korupcie

Ak niekto ospevuje spolok, ktorého správanie a rozhodnutia udržiavajú národ v živorení, môže mať na to len málo dôvodov. Buď ho vydierajú (jeho vlastnou minulosťou), alebo pridobre platia … aby zabudol, odkiaľ prišiel, koho zastupuje a v čí prospech by mal pracovať.

Bruselská deľba je jasná – prosperita, stabilita a rozhodovanie je v rukách Nemecka, Francúzska a Veľkej Británie.

Tej Veľkej Británie, ktorá má napriek prepojeniu na Brusel stovky výnimiek, pretože Brusel potrebuje Londýn, ale Londýnu je Brusel – ukradnutý. Briti sa nikdy netaja tým, že Brusel je pre nich zaujímavý dovtedy, ak majú z neho prospech a rozhodne nemienia ohroziť svoju ekonomickú pozíciu prijímaním nezmyslov skorumpovanej verchušky. Takže – len absolútny ekonomický analfabet môže veriť tomu, že Londýn niekedy naplní dohody, ktoré podpísal a vymení libru za euro.

Španielsko, Portugalsko, Taliansko … tieto krajiny budú Berlín, Paríž a Londýn financovať do poslednej možnej chvíle. Bez Madridu a Ríma by sa únia rýchlo rozpadla, a Madrid bez Lisabonu nepristúpi na nič. Historické zväzky nepustia.

Úsporné opatrenia v týchto krajinách ostanú vždy skôr na papieri, či ilúziou. Realita bude vždy iná. Politicky je neprípustné, aby začali platiť ekonomické pravidlá, a krajiny sa riadili tým, čo vnucovali skorumpovaní ekonómovia Slovensku – nech prežije len to, čo je zdravé a schopné. Je to neprípustné z jednoduchého dôvodu – Madrid, Rím a Lisabon by okamžite opustili Brusel, a radšej existovali s bezcennými národnými menami, než eurom, ktoré robí z bohatých ešte bohatších, a z chudobných – žobrákov. Ak chce Brusel Madrid, Lisabon a Rím – musia Berlín, Paríž a Londýn – platiť.

Grécko – Atény. Prečo mohla skrachovať Argentína, ale nemôžu padnúť Atény ? Naozaj by to ohrozilo stabilitu a postavenie únie ?

Áno, únia by sa pre krach Atén rozpadla. Tento krach by mal za následok odhalenie, ako desaťročia narábali vládnuce špičky a bankári s peniazmi a úsporami vlastných občanov, pritom by sa to najviac týkalo práve Berlína, Paríža a Londýna. Prakticky od skončenia II. svetovej vojny žili Atény na sekeru, pôžičky dostávali bez akéhokoľvek krytia a reálnej návratnosti. Krach Atén by znamenal veľké otrasy v bankách, pretože by sa odhalilo, že bankári z Berlína, Paríža a Londýna desaťročia okrádali vlastných klientov, vlastné krajiny. Znamenal by aj začiatok sociálnych nepokojov, pretože v prípade pádu eura by sa odhalilo celé jeho pozadie, fiktívnma hodnota, a skutočná hlavná myšlienka prosperity Bruselu – “ keď peniaze nemáme, tak si ich – vytlačíme

Varšava, Praha, Bratislava, Budapešť, Ľubľana, Riga, Tallin, Záhreb … prečo ich Brusel potrebuje ? Prečo ich potrebujú Berlín, Paríž a Londýn ? Prečo do týchto miest a krajín, ktoré reprezentujú – tlačia peniaze, predávajú pracovné miesta a “ hľadajú “ nové metódy ich podpory ?

Odpoveďou je lacná pracovná sila a zachovanie pracovných miest v “ bohatých “ krajinách. Neveríte ?

V 90. rokoch sa objavili v nemeckých ekonomických periodikách informácie o problémoch istej, finančnej inštitúcie, ktorej hrozila nútená správa, prepúšťanie pracovníkov, a v najhoršom – krach. Pár týždňov po týchto správach sa v tých istých médiach objavila iná “ bombastická “ správa – upadajúca spoločnosť sa dohodla, že prevezme konkurenta – na Slovensku. Výsledok ? Po prevzatí slovenskej spoločnosti sa objavili na Slovensku nemeckí manažéri, ktorí začali skúmať efektivitu práce pracovníkov slovenskej spoločnosti. Tretinu prepustili, ďalšia tretina musela prejsť na živnosti, a pracovné miesta zachovali len pre úzky administratívny aparát. Výsledky “ materskej firmy – investora “ sa okamžite zlepšili, zachovala sa plná zamestnanosť v pôvodnom rozsahu, a zisky začali rásť. O desať rokov neskôr sa zistilo, že slovenský “ partner “ (bývalý zamestnanec) spoločnosti musí byť 4x produktívnejší ako nemecký zamestnanec, aby dostal približne tretinu odmeny Nemca, pričom nemá žiadne benefity, ktoré vyplývajú z pracovného pomeru, keďže nie je – zamestnancom.

Položte si otázku – ako mohol ocenený “ odborník “ na Slovensku pripustiť niečo podobné ? Buď nie je odborník, alebo je – skorumpovaný odborník. V každom prípade, nestalo sa to len raz a určite nebolo Slovensko jedinou krajinou, do ktorej chodili (a chodia) podobní “ investori „.

Bohaté krajiny potrebujú aj trhy východnej a strednej Európy, hoci ich už dávno vyčerpali svojím absurdným prístupom – nízkymi mzdami a vysokými cenami. Preto sú dnes ochotné akceptovať a financovať krajiny ako Ukrajina, Moldavsko či Gruzínsko. Pôvodná studňa ziskov pomaly vysychá, a začína rásť nespokojnosť obyvateľstva vykradnutých krajín. Niet však návratu.

V pozadí čaká Rusko. Bohatá krajina, ktorej ratingové agentúry prideľujú hodnotenia na úrovni Albánska, aby naplnili príkazy zločincov, ako Obama. Rusko si pokojne ide svojím smerom, pretože jeho chvíľa sa opäť blíži. Chvíľa, keď stredná a východná Európa pochopí, akú prostitútku z nej bohatý Západ urobil. Pochopí, že nikdy nemala byť rovnoprávnym spojencom a partnerom, ale vždy len oddaným a mlčiacim – sluhom.

Ak sa nad tým všetkým zamyslíte, zistíte, že v mnohom sa môžem mýliť. Isté však je, že Brusel a Washington sa v poslednej dobe snažia o čo najväčšiu izoláciu Ruska. Prečo ?

 

Chystajú sa na vojnu s Ruskom … o jeho bohatstvo a potenciál … vlastne – už ju vedú ….

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433294x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu