Založ si blog

Vagabundi – disidenti alebo poctivý nemusí nič skrývať . ..

Stretol som známeho. Od roku 1990 vysedáva po rôznych verejných funkciách, svojho času sa zašíval aj v parlamente, kde bol užitočný tak, ako medveďovi korčule. Hoci som nemal veľa chuti do debaty, nakoniec sme si sadli na pivko.

“ Však vieš, aké ťažké som to mal za totality ….“

Spustil na mňa pri opisovaní toho, aké ťažké to má dnes, pri výkone verejnej funkcie – teda hraní golfu a tenisu, pobehovaní po rôznych večierkoch a balení zajačikov. A začal som sa dozvedať skryté zásluhy v minulom živote – ako spolupracoval pri vydávaní tajného časopisu, ako ho roznášal, ako často cítil, že je sledovaný, však preto aj …

“ … a tak som vstúpil do strany ….“

Veru, tak toto si pamätám trochu viac – ako chodil za čias štúdia agitovať, sledoval spolužiakov, či poctivo navštevujú ideovo-politické vzdelávanie, prípadne načúval, či nehovoria niečo nevhodné o strane a vláde. To si naozaj dobre pamätám … dokonca aj to, ako sme si ho každý rok “ zvolili “ za predsedu triedy.

“ … však, ten, kto je poctivý, nemá sa čoho báť …“

Prehodil na tému sledovania národov zo strany americkej NSA, či pribúdania policajtov a kamier v uliciach, alebo rôznych čipov v dokladoch.

______________________

“ … ale totalita, to bola naozaj diktatúra, kde každý sledoval každého a udával …“

Zasmial som sa a odpovedal – “ … ale však ty si bol predsa poctivý, tak ti to nemuselo vadiť, nie ? “ …… však vliezol aj do strany, aby bol v rade, no nie ? Nieee …. to bolo čisto účelové, aby som mohol vykonávať svoju činnosť pre oponentov režimu, nevinne sa na mňa uškrnul.

Iste priateľko … to som sa už neovládol a povedal mu na plné ústa, čo si o ňom roky myslím. A nielen o ňom, ale aj tej ostatnej zberbe, ktorá sa často označovala za oponenta režimu, ale mnohí sme si ich pamätali úplne inak. Skôr ako prisluhovačov a podrazákov prvej triedy, ktorí v mene kariéry boli schopní čohokoľvek.

_______________________

Zločiny komunistického režimu nesmú byť nikdy zabudnuté … ktosi povedal tesne po odovzdaní moci medzi komunistami, keď sa nová krv zbavila starej, skostnatelej a skazenej prosovietskej gerontokracie. Nesmieme zabudnúť na roky neslobody, keď vládnuci režim prenasledoval svojich oponentov, sledoval súkromie ľudí a svojvoľne zasahoval do ich životov …

Len jedno mi vŕta hlavou – prečo sa bašta demokracie a slobody zúfalo snaží o vydanie svojho oponenta z Ruska, prečo pri presadzovaní slobody a demokracie sleduje a odpočúva celý svet, prečo svojvoľne zasahuje do životov rodín na celom svete, keď beztrestne vraždí ich členov …

Kde asi urobili páni z USA chybu ? Heuréka … už to viem … v USA vládne komunizmus a súdruhovia, nie ? Však používajú metódy súdruhov a komunizmu, nie ? Nenadarmo sa hovorí – šteká to, vrtí to chvostom, chová sa to ako pes – tak to bude pes, nie ?

_______________________

Zlo je podľa mňa vždy zlom, bez ohľadu na to, akými ušľachtilými myšlienkami sa oháňa. Z môjho pohľadu je Obama rovnakým lotrom, akým bol aj Stalin. Líšia sa len v počte obetí, kde Obama nemôže konkurovať, keďže obdobie jeho krutovlády v mene krvavej slobody a demokracie je “ zákonne “ obmedzené.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9471132x
Priemerná čítanosť článkov: 3874x

Autor blogu