Založ si blog

Prečo nechápu ? Nechcú priznať vlastnú naivitu ?

Radšej by som bol, keby tu boli Američania, než Rusi. Od roku 1948 sa v tejto krajine nestalo nič pozitívne …

 

Nič nedokazuje lepšie zúfalstvo diskutéra, ako tento citát. Vlastne, tento výrok presne dokazuje, čoho všetkého sú ľudia schopní, aby zakryli vlastnú hanbu. Pocit, ktorý je v živote človeka úplne normálny, pretože každý urobí z času na čas niečo, za čo sa neskôr – hanbí.

Boli sme naivní … a čo má byť ? Naleteli sme sladkým rečiam ľudí, ktorým sme verili, že im naozaj ide o pravdu a lásku. Uverili sme, že je u nás oveľa horšie, ako kdekoľvek inde. Mali sme pocit, že nie sme slobodní a mohli by sme byť aj slobodnejší. Zabudli sme, že sloboda nie je otázkou peňazí, či dovolenky niekde v Karibiku, alebo luxusnej vily, týčiacej sa nad obrovskými múrmi s kamerami. Zabudli sme, čo tu naozaj bolo po vojne, a čo skutočne pribudlo.

Vyspelosť spoločnosti poznáte podľa toho, ako sa stará o najslabších – chorých, starých, deti … a koľko chudobných a žobrákov v nej nájdete …

 

Ako sa starala spoločnosť o ľudí medzi spomínanými rokmi 1948 – 1989 ? Samozrejme, nejedno pracovné miesto bolo skôr virtuálne, než naozaj potrebné, ale – dávalo človeku pocit, že je pre spoločnosť potrebný a užitočný. Od toho sa odvíjala nielen miera kriminality, ale aj zdravie ľudí – ľudia, ktorí majú pocit užitočnosti, sú oveľa čulejší, a samozrejme aj menej náchylní na rôzne “ civilizačné “ ochorenia. Niekto povedal – aký je život v králikárňach ? Môj názor je, že určite lepší, ako pod mostom, či na neustálej púti medzi podnájmami a ubytovňami. Alebo v strese pri splácaní hypotéky.

Všetci boli rovnako chudobní ….

Je chudobný človek, ktorý má prácu, rodinu, bývanie ? Myslím, že nie. Je bohatý človek, ktorý má neistú prácu, množstvo dlhov, ale môže cestovať po svete … ? Myslím, že nie. Na cestovanie obvykle nemá čas, často ani peniaze a navyše denne bojuje o prežitie. Koľko slobody asi pociťuje ? Som skôr presvedčený, že rovnako sa dá povedať – všetci boli rovnako bohatí. Určite je to však lepšie, ako desať percent superbohatých medzi zbytkom chudákov.

Zaostali sme za svetom …

Naozaj ? A prečo v nejednej krajine upravovali podľa nás školstvo ? Prečo boli naše družstvá vzorom pre zmenu mnohých fariem ?

Pohrdame opilcami a flákačmi … prečo sme im dali moc ?

A prečo sme netrvali, aby prijali za svoje konanie to, čo žiadali od komunistov – zodpovednosť za svoje skutky ? Roky klamali národ, hovorili o uťahovaní opaskov, predávali majetok štátu (hoci tvrdili, že po komunistoch nič neostalo) a sami neboli ochotní obetovať z vlastných príjmov ani halier, ba naopak – podľa inflácie si ich upravovali, hoci ostatným to zakazovali so slovami – nemôžeme roztočiť inflačnú špirálu.

Vážení páni a dámy … ak sa nechcete ocitnúť v 30. rokoch minulého storočia, zažiť krízu a utrpenie našich dedov a tolerujete zasahovanie USA v rôznych končinách sveta, modlite sa, aby Rusko zasiahlo na Ukrajine. Ak to neurobí, čaká vaše deti veľmi pochmúrna budúcnosť.

Pretože, spor na Ukrajine nie je o demokracii, ale obnovenej snahe určitých skupn dostať sa na hranice Ruska a neskôr sa pokúsiť o to, v čom zlyhali Napoleon a Hitler – dobytie Ruska akýmkoľvek spôsobom. Avšak – nezabúdajte, že napadnutie Ruska akýmkoľvek spôsobom znamená vždy len jedno – problémy a konflikty po celej Europe. Ozaj – prečo nezaplatia následky sankcií svojím majetkom ľudia, ktorí ich vyhlásili ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433460x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu