Založ si blog

Keď nacionalista odhalí – nepriateľa slobody a demokracie

Zrejme nenájdeme v Európe národ, ktorý by dôraznejšie prejavoval svoju identitu, než Maďari.

Súhlasím s názorom, že V. Orbán patrí medzi najväčších populistov v európskej, ba možno svetovej politike.

Lenže … správanie Orbána jasne dokazuje, že hoci je populistom, v prvom rade je – Maďarom. Hrdým na svoju krajinu, jej dejiny a tradície. A rovnako je politikom, ktorý zo srdca opovrhuje Ruskom, nezabúda na tragédiu roku 1956, a orientuje sa predovšetkým na západnú Európu.

Položme si teda otázku – čo je v prípade Orbána dôvodom na razantné zasahovanie do zákonov krajiny, obmedzovanie slobody médií a podobne ? Vari túži byť maďarským Putinom ?

Omyl … ale možno, rovnako ako Putin, pochopil, o čom je vlastne európska politika a kam smeruje snaha krajín, ako Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia … či spoza oceána všemocná ruka svetového policajta (áno, aj v Česku mali zločincov v policajných uniformách, stačí spomenúť Berdychov gang).

Čo vystrašilo Orbána tak, že začal kašlať na doporučenia svojich spojencov, a realizuje vlastnú politiku bez ohľadu na negatívnu odozvu svetových médií ?

Strata národnej identity. Tam totiž smeruje politika Bruselu – združiť krajiny pod jednou vlajkou, oklieštiť ich nezávislosť a podriadiť ich diktátu malej skupinky vyvolených, ktorí budú rozhodovať aj o tom, kedy a kto pôjde – na toaletu.

Lenže … Maďari majú dodnes pocit krivdy z Trianonu, ktorý nebol ani zďaleka tak hrozivý, ako sú súčasné snahy Bruselu. Aká je teda pravdepodobnosť, že sa vzdajú svojej identity, nezávislosti a plne sa podriadia diktátu Bruselu ? Žiadna … v Maďarsku by neprežil žiadny politik, ktorý by vedome ohrozil identitu a hrdosť národa.

Iste, slovenský alebo český politik bude pokojne za priemeraný balík peňazí posluhovať komukoľvek, a vzdá sa hocičoho, vrátane národnej identity a nezávislosti … ale Maďar ?

Nikdy. A pokiaľ prejavuje Orbán strach a nedôveru voči európskej politike, malo by to byť varovaním aj pre nás. Nie náhodou sa snaží vytrhnúť z bruselského obojka, kde je síce bežným zvykom vyjednávanie o minimálnej mzde, ale naopak zavedeným pravidlom, že na straty privilegovaných sa skladá – bez jednania. Viď záložku euroval.

Niekoľko rokov pred svojím skonom vyhlásil O. von Habsburg, že EÚ je splneným snom jeho života

Privilegovaní sprostáci tlieskali jeho prejavu, hoci vôbec nepochopili jeho zmysel. Snom posledného potomka bývalého cisárskeho páru Karola a Zity bola obnova niekdajšej monarchie. EÚ bola splnením jeho sna, pretože veľmi dobre vedel, že obnova pôvodnej monarchie nie je reálna. Napriek tomu dosiahol, že vzniklo nové impérium, ktoré postupne pohltilo štáty, obývané bezočivými národmi, ktoré nevedeli dostatočne oceniť morálne kvality niekdajšieho cisárskeho rodu … aj keď trošku znehodnotené dynastickými sobášmi v rodine, čo občas (so železnou pravidelnosťou) dostávalo do významných pozícií – idiotov v zmysle diagnózy.

Žiaľ, ako čas ukázal, do pozícií rodených idiotov sa natlačil dostatok tých, čo sa na idiotov – vypracovali

Mali by sme sa preto zamyslieť – ak pokladáme za významnú osobnosť Štefánika, prečo jeho sen przníme podriadenosťou Bruselu ? Ak vieme, že maďarský národ stavia nad všetko svoju identitu, prečo sa nezamyslíme nad jeho náhlou opozíciou voči Bruselu ? Nie je totiž náhodné, že Orbán má stabilne vysokú podporu voličov … súvisí to práve s jeho postojom voči národu a jeho identite.

A položme si aj iné otázky – prečo napríklad tzv. investori odmietajú revitalizovať pôvodné priemyselné areály, a tvrdo trvajú na nedotknutej “ panenskej “ pôde ?

Nie, to nie je len vina nákladov, spojených s využitím bývalého areálu a jeho obnovou. Je to aj politická záležitosť – čím viac úrodnej pôdy sa zničí, tým menšia šanca na obnovu potravinovej sebestačnosti a tým aj väčšia závislosť na dovoze potravín … čo umožňuje aj vydieranie krajiny v prípade potreby.

Obchod a politika sú dnes tak pevne prepojené, ako nikdy predtým …

Mali by sme sa učiť … postoj Orbána je postojom Putina, len v inej forme. A sotva môže niekto povedať, že Orbán je fanúšikom Putina … avšak, riadi sa životnou zásadou, že učiť sa môžeme … ba musíme – aj od nepriateľa.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433050x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu