Založ si blog

Ruská hrozba a škotska nezávislosť sú otázkami – biznisu

Verejné prieskumy hovoria, že Edinburgh by sa mohol stať hlavným mestom nezávislého štátu. Londýn v strachu sľubuje a ponúka, ale aj v pozadí nenápadne – vydiera. Moskva je vraj hrozbou pokoja na našom kontinente, zaznieva z – Washingtonu. A práve si svet pripomenul výročie najhoršieho teroristického útoku v dejinách ľudstva.

Pána-beka, to sú teda klamstvá …

Niekto sa na inom blogu vyjadril o vymanení sa z pohodlného a bohatého náručia Londýna. Hm, to môže naozaj tvrdiť len človek, neznalý dejín a vzťahov medzi Edinburghom a Londýnom. Predovšetkým, škotske dejiny jasne svedčia o tom, že do zväzku s Anglickom (nie Veľkou Britániou) vstupoval Edinburgh neochotne, a často sa nadvláde Londýna bránil. Nie, neubránil sa, čo však nebola otázka bojovnosti národa, ale skôr predajnosti škotskej šľachty. Svojho času predala Angličanom súčasného národného hrdinu W. Wallacea, neskôr bola popravená škotska kráľovná v Anglicku – predala ju nielen vlastná šľachta, ale proti jej poprave neprotestoval ani jej vlastný – syn. Napokon, po smrti “ panenskej “ kráľovnej Alžbety I. sa stal anglickým a samozrejme aj ľkotskym kráľom, takže to bol asi dobrý kšeft, nie ? A tak sa stal Edinburgh vazalom Londýna, ale národ – nezabudol. Na rozdiel od Slovákov, ktorí naopak – často a veľmi radi zabúdajú.

Moskva je vraj hrozbou mieru v Europe. Má vraj imperiálne snahy, a Putin túži po obnove ZSSR. Pekné správy, ale realita je trochu, vlastne – úplne iná. Rusko od roku 1990 riešilo výhradne konflikty na vlastnom území. Iste, čečenský národ mal podľa ľudskoprávnych organizácií právo na sebaurčenie a nezávislosť, a asi by som aj s týmto stanoviskom súhlasil, keby v prípade Baskicka, Katalánska, Flámska, Valonska či Benátska títo ľudia nemlčali, ale dokonca netvrdili – opak. Nehovoriac o situácii v USA, kde sa tiaž z času na čas vyskytnú snahy o odtrhnutie od Washingtonu (hoci o tom servilné médiá mlčia), ale vždy to skončí rovnako – inak, ako v USA sa nedá a nesmie … a ak treba, tiež sa to rieši vojenskou silou, nasadením polície či Národnej gardy. Takže … jedni majú právo a iní nie ?

Teroristický útok v údajnej réžii al-Káidy (samozrejme, že narážam na WTC) mal skoro tritisíc obetí. Vraj bol najväčší … hm, ak to vezmeme od roku 1990, aby sme boli objektívni, tak teroristický útok na Irak v réžii Bieleho domu mal vyše miliona obetí … v Afganistane sa obete iného teroristického útoku v rovnakej réžii tiež rátajú na tisíce … a na Ukrajine sa hovorí, že špinavá politika Bruselu a Bieleho domu má už tiež oveľa väčšie množstvo obetí, ako útok na WTC … v čom je teda problém, vari je tritisíc viac, ako desaťtisíce, či dokonca miliony ? Je, lebo to neboli a nie sú podľa Bieleho domu – ľudia, však nie sú Američania.

Ide len o biznis … na ľudí sa kašle, a taký Barack Obama (veru, ten vojnový zločinec a terorista č.1 s Nobelovou cenou za mier) si ľudí všimne len vtedy, ak im šliape po hlavách, alebo majú peniaze

Cudzie vojská na slovenskom území ? Ak to bol zločin v podaní V. Biľaka, je to zločin aj dnes. A v tomto smere mám jednoznačný názor – každý, kto by tieto vojská v akomkoľvek počte pozval na Slovensko, patrí pred súd a na šibenicu. A samozrejme – zhabať majetok. Ako po II. svetovej vojne.

Ruská hrozba neexistuje. Je to len otázka kšeftu a snahy o získanie zdrojov na financovanie podvodníkov v rôznych vládach, či Bruseli. Oni to síce nepriznajú, ale tzv. rovnosti (prekrútenej myšlienky počas socializmu) sa najviac boja preto, lebo by museli – pracovať. Súhlasím, že každému podľa jeho schopností, ale nepokladám niekoho za schopnejšieho len preto, že vie bozkávať rôzne – zadky.

Mimochodom, preštudoval som si nové ekonomické pravidlá Bruselu a bolo mi z nich – na vracanie. Nemáte nič, vaše dlhy rastú, pribúdajú sociálne odkázané osoby, ale podľa nových kritérií mäžete byť vyhodnotení ako obyvateľ bohatej krajiny, lebo dosahujete akýsi podivný priemer. Však o nič nejde, to len jeden zarába viac, ako sto ľudí v jeho firme dohromady … ale priemerne je to skvelé, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455377x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu