Založ si blog

Nie, toto tu ešte naozaj nebolo . .. ale

Môžeme sa síce utešovať mimoriadne vydareným štartom futbalistov v kvalifikácii, nemali by sme sa však dať opiť pozlátkom čiastočného úspechu, a zabudnúť, že …

Slovenský futbal je podľa SFZ a mnohých funkcionárov len otázkou Bratislavy … hlavne v prípade štadióna pre potreby reprezentácie.

Vlastne, nikdy ani nešlo a nepôjde o štadión pre potreby reprezentácie. V skutočnosti stoja v pozadí záujmy vlastníkov Slovana (ako kedysi v prípade hokeja), a reprezentácia je len pláštikom pre ich naplnenie. Pritom, ak to budeme brať čisto objektívne, najlepšie prostredie vytvárali pre reprezentáciu v medzinárodných zápasoch na opačnom konci Slovenska – v Košiciach. A v klubovom meradle neznamená na európskej scéne dnešný slovenský futbal absolútne nič.

Sotva aj môže, keď pravidlá v súťažiach sa často menia aj za pochodu … aby napríklad nevypadli mládežníci niektorých privilegovaných klubov, a nemali z hanby – plášť.

Vlastne, vôbec nechápem, prečo by mal štát prispievať na megalomanské plány niektorých “ celebrít „. Podmienky zo strany UEFA sú dané, kto ich dokáže splniť, ten by mal mať aj možnosť hostiť reprezentáciu. Problém je však v tom, že majitelia slovenských klubov a štadiónov vedia veľmi dobre, že ak sa aj roztrhnú, ich stánok repre neuvidí, lebo … Slovan. Takže sa ani veľmi nesnažia investovať, a skôr udržiavajú. Na svojom nezarobia, a tam, kde by mohli – sa nedostanú.

Iste … boli vyčlenené prostriedky na rekonštrukciu štadiónov na Slovensku, čo vytrubuje neustále SFZ na všetky strany. Veru, len škoda, že v pozadí stojí niečo úplne iné, ako podpora futbalu. Vytvorenie dymovej clony, ktorá by zakryla pravé pozadie “ investície “ pre ostatných, to znamená vyčlenenie obrovského balíka pre jediný klub. Však to poznáte, nie ? Hodíme ostatným lízatko, aby niekto iný v pohode obsadil celú cukráreň.

Ak by naozaj Kmotríkovi a spol. išlo o Slovan a futbal, už dávno by nehrával jeho klub na Pasienkoch.

Na Slovensku je to tak – ak štát a mesto nedajú podľa predstáv majiteľa Slovana, nebude nič. Len veľa rečí a falošných sĺz. Kdeže je slovenský futbal … asi sa hanbí niekde skrčený.

Ono, postoj štátu k občanovi a jeho potrebám vidieť aj niekde inde – napríklad na mládeži, budúcnosti štátu.

Včera diskutovali na vlnách Rádia Slovensko „odborníci“ z poslaneckých lavíc o školstve, materských školách, hlavne však – učebniciach. Škola dostane balík peňazí, a sama si vyberie, aké učebnice – nakúpi. No, paráda … len mi vŕta hlavou, k čomu máme mamuta ako ministerstvo školstva, keď nie je schopné tvoriť kvalitné učebnice pre školy podľa jednotných pravidiel ? Aká bude asi kvalita vzdelávania, ak si škola bude môcť vybrať z viacerých titulov ? Ha-há … však tu nejde o kvalitu, ale niečo úplne iné.

Nezodpovední komunisti mali na učebnice, školy, škôlky, rôzne záujmové činnosti, šport či kultúru … a zodpovední demokrati nemajú na nič, nielen peniaze … ale zrejme ani – schopnosti.

Nie, priatelia, naozaj je to pravda. To tu ešte nebolo … ale, radujme sa, veseľme sa … ho.no máme, dobre nám je …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9471143x
Priemerná čítanosť článkov: 3874x

Autor blogu