Založ si blog

Veľká Británia legitimizovala praktiky štátnej bezpečnosti ?

Roky nás masírujú spomienkami na praktiky československej štátnej bezpečnosti, pričom neustále zdôrazňujú, akým hrubým spôsobom táto inštitúcia zasahovala do životov ľudí, obmedzovala ich občianske i ľudské práva a stále požadujú – kajajte sa, ľutujte … a ajhľa – podľa britských úradov nebolo masívne odpočúvanie a sledovanie obyvateľov krajiny porušením zákona !

Takže, čo to vlastne znamená ? Jednoducho povedané, podľa demokratov je národ nepriateľom svojej vlády. K tomuto záveru a opatreniam z toho vyplývajúcim môžeme len gratulovať, pretože záver britských vyšetrovateľov jasne dokazuje, že žiadna demokracia neexistuje, a ak o nej niekto hovorí – klame a fabuluje. Niekto vytvoril systém, v ktorom je každý člen spoločnosti podozrivý skôr, ako vôbec niečo urobí … a niekto iný to napriek tvrdeniam spred štvrťstoročia obhajuje. Kde sme to skončili ?

Len tam, kde sme už kedysi boli.  Určite nebudete odporovať, ak poviem, že pri sledovaní a odpočúvaní oponentov, či skôr celej populácie sme už kedysi boli a niekto nám povedal – to sa nesmie, je to nezákonné a nemorálne. Zdá sa však, že dnes je to zákonné i morálne, ak štátna moc zasahuje do súkromia ľudí, ktorí ju financujú. Prečo ?

Strach. Strach z krachu systému, založeného na podvádzaní, klamstve, vojenských výbojoch a okrádaní vlastného národa. Je to nový dôkaz o tom, že niekto chce na starom kontinente vybudovať oveľa horšiu diktatúru, než kedy ľudstvo zažilo. Kto ? Londýn, Berlín, Paríž … alebo aj Washington ? Vo svetle britského postoja k odpočúvaniu sa začínajú odhaľovať aj pravé motívy ekonomickej vojny proti Rusku. Netreba veľa rečí a chodenia okolo horúcej kaše – s nezávislým a silným Ruskom nie je možné ovládnutie starého kontinentu. Nie je možné úplné zotročenie slovanských národov, o čo sa ostatné snažia už dlhé stáročia. Niet divu, množstvo prehratých vojen jasne vypovedá – slovanské národy sú príliš silné a nebezpečné pre elity kontinentu. Ich jediným nedostatkom je, že sa nevedia spojiť v spoločnom záujme a hlavne postaviť na svoje čelo ľudí, ktorí (pejoratívne povedané) nepredajú vlastnú matku do bordelu za hrsť drobných.

Skúste si niečo predstaviť – nemáte peniaze. Potrebujete ich pre svoje prežitie a prežitie svojej rodiny – čo urobíte ? Hľadáte si prácu, aby ste ich mohli zarobiť. Ale – čo urobia súčasné vládne elity, ak nemajú peniaze ? Hľadajú tlačiareň, aby si ich mohli vytlačiť, teda urobiť niečo, za čo by jednotlivec dostal dlhoročný trest väzenia, v niektorých krajinách aj trest smrti. Nehľadajú spôsob, ako peniaze zarobiť – teda vytvoriť hodnoty. Nemajú záujem ich hľadať, vlastne – ani ich nechcú hľadať. Nemôžu – nemajú na to dostatok vzdelania i schopností.

A skúsme sa zamyslieť, prečo je v dnešnej spoločnosti akceptovateľné porušovanie občianskych práv a zasahovanie do súkromia celých národov. Kedy sme sa dostali do spomínanej situácie, že občan je podozrivý skôr, ako niečo urobí ? Dávno … oveľa skôr, než týmto kontinentom a svetom otriasol fašizmus a komunizmus …

Vo svetle vyjadrení Londýna môžeme pokojne konštatovať, že neexistuje žiadny dôvod, aby ktokoľvek vytýkal V. Putinovi spôsoby vládnutia v Rusku. Jeho prístup sa ničím neodlišuje od vládnutia slovutných demokratov, ba možno je oveľa – morálnejší. Môže mu totiž vytýkať niekto amorálnosť, ak používa proti nemu ako zbraň prostitútky, ktoré súložili v svätostánku na verejnosti ? Môže mu vytýkať amorálnosť niekto, kto legitimizuje sledovanie celého národa ? Sotva.

Vyjadrenia Londýna legitimizovali činnosť niekdajšej komunistickej tajnej služby. Pokiaľ teda chceme tvrdiť, že jej činnosť bola zločinná, musíme urobiť nevyhnutné a opustiť spolky, ktoré praktiky niekdajšej štátnej bezpečnosti využívajú pre dosiahnutie svojich cieľov. Ak to bolo nemorálne a protizákonné vtedy, musí to byť rovnaké aj dnes. Ak to bolo dôvodom na zmeny v spoločenskom systéme vtedy, musí to byť aj dnes. Ak to bolo dôvodom na opustenie RVHP a VZ, musí to byť dôvodom na opustenie EU a NATO – dnes. Mimochodom – ak si pozorne prečítate podmienky, za akých je možné opustenie týchto spolkov, veľmi rýchlo zistíte, že všetko je nastavené tak, aby o vás a vašom rozhodnutí – rozhodovali iní. Presnejšie – mohli vytvoriť situáciu, v ktorej vás prinútia zmeniť rozhodnutie, alebo potrestajú za to, že ste si dovolili opustiť ich multinárodné geto.

Skúsme na záver zhrnúť pokrok posledného štvrťstoročia – vstúpili sme do NATO, ktoré malo byť bezpečnostným spolkom, schopným zaručiť – mier. Realita ? NATO neručí za nič, svojou politikou vyvoláva nové konflikty, a jeho vedúci predstavitelia otvorene schvaľujú imperiálne vojny, vyvolané členmi aliancie. Eurospolok mal byť o spolupráci, jednotných pravidlách a prosperite. Realita ? Tlačia sa nekryté peniaze, platia sa dlhy podvodníkov a okliešťujú právomoci členských krajín.

Okrem toho máme v susedstve občiansku vojnu, sme zatiahnutí do zločinného konfliktu v Afganistane (skúste si spomenúť, že za čias ZSSR tomu tak nebolo), cenovo sme sa vyrovnali ostatným, ale platovo sme skončili ako sluhovia vo vlastnej krajine. Pripočítajme k tomu okliešťovanie občianskych práv (lebo len blázon verí, že špinavé praktiky NSA sa Slovenska netýkali), a rastúcu chudobu.

Koľko toho ešte unesieme ? Aká je budúcnosť našich detí ? Pochmúrna … môžu byť otrokmi zločincov v Bruseli, Berlíne, Paríži, Londýne či Washingtone, alebo – obeťami ich praktík, a v krajnom prípade – skončia vo vojne, napadnutí vlastnými “ spojencami “ v mene ich “ demokracie „.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466011x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu